Аргентински осветници: Књига о атентаторима на Анту Павелића

argentinski-osvetniciОвих дана је, у издању беорадског „Јасена“, из штампе изашла књига Милорада Ћулафића под насловом „Аргентински осветници“. Књига описује догађај из половине прошлог века када група српских исељеника у Аргентини припрема и изводи атентат на злочинца и Хитлеровог сарадника Анту Павелића.

Ових дана је, у издању беорадског „Јасена“, из штампе изашла књига Милорада Ћулафића под насловом „Аргентински осветници“. Књига описује догађај из половине прошлог века када група српских исељеника у Аргентини припрема и изводи атентат на злочинца и Хитлеровог сарадника Анту Павелића.
Благоје Јововић и Мило Кривокапић у сарадњи са још неколико српских патриота сазнају да се у Буенос Аиресу, главном граду Аргентине налази Анте Павелић, злочинац крив за смрт стотине хиљада невиних српских цивила у тадашнјој хитлеровској Хрватској.
Иако у избеглиштву, у доста тешком егзистенцијалним положају, далеко од домовине и својих најближих, ови храбри људи прате, припремају и изводе атентат на поглавника. Тешко рањен зликовац бежи за Шпанију и од задобијених рана тамо и умире.
Аутор ове књиге је обишао сваки корак српских осветника и приложио велики број докумената који нису били познати јавности. Такође, разговарао је са једним од преживелих учесника овог јуначког дела чије сведочење преноси у својој књизи.
Подсећамо да су Благоје Јововић и Мило Кривокапић рођени и живели у Црној Гори до краја другог светског рата. Ово дело су извели, како су и сами рекли, као освету за српско страдање и сву патњу којој је српски народ био изложен у тадашњој Југославији.
Ова књига, као вредно историјско дело, већ се налази у књижарама широм Србије а, како аутор планира, ускоро ће имати и своју промоцију у Црној Гори.
http://www.magacinportal.com/2012/07/13/%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%98%D0%B5-%D1%98%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B-%D1%81%D1%80%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%85%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%98/
Извор: Србин.инфо
„Аргентински осветници“, анте павелић, атентатори, књига, Милорад Ћулафић
http://www.magacinportal.com/2016/09/15/argentinski-osvetnici-knjiga-o-atentatorima-na-antu-pavelica/

Напиши коментар