Холандија: Родитељи тешко оболеле деце због вакцинације покренули тужбу против државе

dutch-newsСлучај укључује 14-оро деце код које се развила озбиљна болест спавања спроводећи вакцинацију у 2009. години, а њихов адвокат повреда Џон Бир (John Beer) обавестио је EenVandaag ТВ вести да су тужили државу.

Џон Бир је навео да је међународно истраживање довело у везу ову вакцину и нарколепсију, ретко и неизлечиво стање које доводи до тога да људи заспе изненада и неочекивано.

Родитељи чија деца су озбиљно оболела повредом вакцином против свињског грипа покренули су судску тужбу против холандске државе, преноси ANP.

Видео снимак са EenVandaag телевизије
„Првенствено захтевамо да влада то препознаје и друго, желимо финансијски решење“, рекао је адвокат. Он тврди да су родитељи деце са овим повредама од вакцина већ добили одштете у Шведској, Финској и Норвешкој, али још нису у Холандији.
У извештају Светске здравствене организације (World Health Organisation) у 2011. години је пријављен пораст случајева нарколепсије код деце која су примила вакцину Пандемрикс (GlaxoSmithKline’s vaccination, Pandemrix) у Финској и Шведској.

World Health Organization: Statement on narcolepsy and vaccination

У Великој Британији је прошле године, 12-годишњи дечак добио одштету од 120.000 £ (фунти) после судске одлуке да је он тешко оболео од нарколепсије изазване Пандемрикс вакцином.
boj
У Холандији је пријављено 29 случајева обољења деце од нарколепсије као директне повреде од вакцинације.
Извор: www.dutchnews.nl, СРБски ФБРепортер
Превод ФБ страница Crvena Rakovica-Stranica
вакцинација, деца, здравље, нарколепсија, свињски грип, тужба, холандија
http://www.magacinportal.com/2016/09/06/holandija-roditelji-tesko-obolele-dece-zbog-vakcinacije-pokrenuli-tuzbu-protiv-drzave/

Напиши коментар