Четврт века разбијали су нашу државност

Историчар др Александар Раковић о догађајима из деведесетих. .У ратовима против српског народа деведесетих година 20. века, све је било дозвољено

Доктор Александар Раковић, историчар Института за новију историју Србије, у ауторском тексту „Первертовање чињеница о разбијању Југославије“ објављеном на интернет – порталу Културног центра Новог Сада,оценио је да су Евроатлантске структуре Запада на челу са „дубоком државом“ у САД више од 25 година „комадале“ југословенску и српску државност.

 – У ратовима против српског народа деведесетих година 20. века, све је било дозвољено, тврди Раковић и додаје да су у тим ратовима чињенице биле извртане и первертоване да би се остварио циљ разбијања две Југославије.

Раковић цитира Хантингтона који у својој славној књизи „Сукоб цивилизација“ пише да су Срби у ратовима деведестих имали велики „недостатак“ – били су део православне цивилизације.
– У случају Хрватске и Босне и Херцеговине извршена је агресија на Југославију – каже Раковић, инсистирајући на чињеници да је против Југославије извршен удружени злочиначки подухват у време када је ова држава била лидер несврстаног света кога чини већина човечанства.
Извор: Новости

Напиши коментар