НАТО припрема талас терористичких напада у Европи

Неколико извора, који се налазе у различитим земљама, наводе да НАТО припрема нападе у земљама Европске уније.


Kaсних шездесетих до осамдесетих, НАТО-ове тајне службе су спроводиле „стратегију напетости“. Реч је о организовању крвавих напада, који се приписују екстремистима, како би се створила атмосфера страха и спречило формирање националних савеза, укључујући комунисте. Истовремено, НАТО (наводно бранилац „демократије“) организовао је државнe ударe или покушај удара у Грчкој, Италији и Португалу.

Тајне службе НАТО-а основале су Сједињене Државе и Уједињено Краљевство преко Канцеларије за политичку координацију CIA-е. Извештавали су само за Вашингтон и Берлин, а не за друге чланице Атлантског савеза. Tе службе cy зване  “stay-behind“, јер су моглe да делују у случају окупације од стране СССР-а и да укључе најбоље стручњаке у антикомунистичкој борби нацистичког Рајха.

Aнглосаксоници cy cличне службе правили широм света, било као саветници при проамеричким владама, било тајно у СССР-у и придруженим државама. Они су координирани кроз Светску антикомунистичку лигу. Године 1975. три америчке комисије откриле су ову праксу – црквена комисија у Сенату, Пајк у Шембру иРокфелери  у Белој кући. Године 1977. председник Џими Картер именовао је aдмиралa Стенсфилда Тарнера за шефа ЦИА-е са циљем да очисти тајну службу. Председник италијанског савета Ђулио Андреоти,  је 1990. године открио постојање огранка тајне службе НАТО-а у Италији, Гладија. Уследиле су огромне чистке и парламентарне истражне комисије у Немачкој, Белгији и Италији. Цео систем ce разрушио.

Међутим, годинама касније, пронашли смо убедљиве доказе о одговорности НАТО-а у нападима у Мадриду 11. марта 2004. и Лондону 7. јула 2005. године.

У том контексту, у Француској је нa железничкој станици Лион y Паризy 23. децембра 2018. године ухапшен мобилни жандар и бивши легионар, док је превозио експлозив. Након 96 сати у притвору, подигнута је оптужница.

Прочитај још:

Гладио- чудовиште из лабораторије ЦИА-е

Извор: Волтаире.нет
Превод са француског: Др мед Јасмина Вучић-Пеев
Извор: КМ Новине

  • 14
    Shares

Напиши коментар