Расим Љајић: Говорио сам о злочинима на Косову, политика је изнад права и правде

Фото: Б92 screenshoot

Као министар за људска права у Стразбуру сам упозоравао на злочине на Косову, тада нису знали о чему причам, а тврдње Дел Понтеове су игнорисали, каже Љајић.

Говорећи о писању медија да су у Хашком трибуналу уништени докази о злочинима на сарајевским Маркалама и на Косову, тачније у случају „Жуте куће“ који је сачинио Дик Марти, министар Расим Љајић каже да нема тачних информација о томе, али да је и сам говорио о злочинима на Косову.

Прочитајте још: Највеће истраживање чувеног француског новинара о злочинима ОВК

„Ишао сам као министар за људска права у Стразбур и говорио о злочинима на Косову, односно на оно о чему је писао у свом извештају Дик Марти. Али, оно што сам приметио је да нико није знао шта да ради с тим“, рекао је он и додао да је потом прочитао књигу некадашње главне тужитељке Хашког трибунала Карле Дел Понте, а у којој је, како каже, најпластичније објашњено шта се дешавало на Косову.

Прочитајте још: „USA Today“: Злочини ОВК се заташкавају, убијање албанских сведока траје годинама!

Она јасно говори да су злочини почињени, ко их је тачно починио, односно који високи чланови ОВК, а што је најважније говори и о томе да су представници међународне заједнице били веома благонаклони, или другачије речено нису били заинтересовани да се то питање реши јер су сматрали да ће то утицати на ситуацију на терену и да ће је дестабилизовати, што Кодсову тада није било потребно, објаснио је он.

„Дакле, политика је изнад права и правде“, закључио је Љајић.

Извор: Б92

Напиши коментар