New American Journal: Трамп је омогућио Русији да победи САД без опаљеног метка

Фото: Kremlin.ru

Амерички недељник прогнозира да могу уследили штрајкови и масовни нереди, побуне у затворима и оружани напади. Све то би наводно резултирало „економским колапсом који би био гори од Велике депресије“.

Дemokratkiwa Ненси Пелоси – која је спикер Представничког дома Конгреса САД – поручила је Доналду Трампу да преговора о безбедности границе са Мексиком неће бити док он претходно не прекине делимичну блокаду рада своје администрације која већ траје 32 дана.

Поставила му је – у име своје Демократске партије – још два услова: да обезбедити заштиту од депортације имиграната и да преиспита сопствени план о подизању ограде на граници са Мексиком.

Додала је да Конгрес не може да прихвати све Трампове захтеве сваки пут када он има „неки приговор“ или прети да „запослене држи као таоце“.

Трамп је поновио неколико пута да неће попусти и да ће наставити да тражи више од пет милијарди долара за изградњу зида на граници с Мексиком у борби против илегалне имиграције.

Остаје да се види да ли ће се амерички лидер одлучити за увођење ванредног стања које би му омогућило да новцем Пентагона подиже ограду. Поготово што је под баражном ватром која не престаје.

Недељник New American Journal објавио је чланак у којем се тврди да је Русија – захваљујући Трампу – успела да „победи САД без опаљеног метка“.

У том тексту се тврди да Трамп „делује у интересу Русије и прави у земљи хаос“. И наглашава да се тренутна ситуација може претворити у праву катастрофу јер шеф државе – због сукоба са демократском већином у доњем дому парламента – моће на неодређено време обуставити рад своје владе и тиме створити озбиљну претњу националној безбедности и испровоцирати економску кризу у САД.

New American Journal прогнозира да би уследили штрајкови и масовни нереди, побуне у затворима и оружани напади. Све то би наводно резултирало „економским колапсом који би био гори од Велике депресије“.

Извор: Факти

  • 11
    Shares

Напиши коментар