Коридор 10 код Банцарева пропао пре отварања

Пут попуцао и пре него што је отворен. Фото: Стефан Марковић/Јужне вести

На самом улазу на деоницу будућег Коридора 10 од Ниша ка Пироту, која још није ни отворена, асфалт је попуцао, па крпљен.

На саобраћајници су сада радници који испитују тло и санирају рупе, али и представници извођача који бране приступ и фотографисање, а не дају објашњење како су могућа толика оштећења на путу који још није ни отворен за саобраћај.

Између железничког и моста на Нишави, недалеко од уласка на Источни крак Коридора 10 код Просека, закрпе вијугају преко попуцалог асфалта. Скинуте су и заштитне ограде.

Овај део пута званично је завршен још 2016. године, али њиме не пролазе возила јер нису завршени планирани тунели. Те године га је „свечано“ обилазио и председник, а тада премијер Србије Александар Вучић, заједно са премијером Мађарске Виктором Орбаном.

Испод пута, поред реке Нишаве, радници грчких фирми Акрор и Терна, испитују тло. Наводно, тло је кривац за пропадање асфалта. Новинари Јужних вести незванично, од стручњака укључених у изградњу, сазнају да је проблем и у подлози за асфалт.

Међутим, како је дошло до оваквог пропуста, ко ће за то да сноси последице и колико ће да одужи отварање овог крака Коридора 10, засад нема одговора из Коридора Србије, којима су новинари упутили питања.

Подсетимо, слична ситуација, само непосредно по отварању, била је и на деоници код Беле Паланке, где су се појавиле рупе. Зато је на њему морало поново да се ради, али то није био једини проблем са Коридором 10.

Изградњу ове важне саобраћајнице пратили су проблеми од пробијања рокова, до обрушавања потпоре у Грделичкој клисури.

Извор: Јужне вести

Напиши коментар