Пронађено тајно складиште фотографија Царских мученика

Фото: Инфо служба СПЦ

Збирка ретких фотографија Царских мученика пронађена је недавно од стране радника који су поправљали кров Савезног трезора у Есентукију у Ставропољској области у Русији.


Слике су нађене у коверти испод старе греде. Већина фотографија показује великог козака међу колегама са царем Николајем II и Царском породицом. Ниједна од фотографија није објављена раније. Новинска агенција Рубљев извјештава да је нађено 7 фотографија и 2 разгледнице, сазнајемо од Инфо службе СПЦ.

Разгледнице имају чак потписе царске деце. Велика Војвоткиња је потписала њихов заједнички портрет, а Царевић је написао посвету на полеђини фотографије: „Анатолију Семјоновичу, у Царском Селу, 7. априла 1907. године“.

Локални историчар Роман Нутрикин сматра да су фотографије припадале Анатолију Федјушкину, теречком козаку који се придружио специјалним снагама надлежним за заштиту Царске породице 1909. године.

Као заменик начелника Обласног одељења Трезора, Вера Самарина истиче да је Анатолиј Федјушкин често спомињан у дневницима и писмима Велике војвоткиње и царице Александре под именом „Јузик“ како су га деца звала у част њиховог омиљеног књижевног хероја.

Прочитај још: Убиство царске породице Романов

Извор: ИН4С

Напиши коментар