Савет безбедности Уједињених нација ипак о Косови и Метохији

Савет Безбедности УН. Фото: ceopom-istina.rs

Савет безбедности Уједињених нација расправљаће данас о новом тромесечном извештају генералног секретара УН о Косову, објављено је на сајту УН. Србију ће представљати министар спољних послова Ивица Дачић.

Како је наведено, седница је заказана за 21 сат по средњеевропском времену.

Министарство спољних послова је саопштило да ће се Дачић заложити за очување редовне динамике и формата седница Савета безбедности о раду Унмика, као и за подршку раду ове мисије у несмањеном обиму и са неизмењеним мандатом.

„Шеф српске дипломатије ће изнети оцену актуелне ситуације на Косову, посебно у контексту низа провокативних и једностраних потеза Приштине у претходном периоду и повећаног броја напада на Србе и њихову имовину у покрајини“, наводи се у саопштењу.

До последњег момента било је неизвесно да ли ће се на седници расправљати о редовном извештају Генералног секретара УН Антонија Гутереша.

Министар Дачић је изјавио за Глас Америке да га највише брине натезање да ли ће седнице уопште бити, које се дешава свака три месеца.

Додао је да Србији није важно колико се пута годишње расправља о Косову, већ је приоритет да се такве седнице уопште одржавају.

Извор: Н1

Напиши коментар