Милорад Додик: „Ако је ико вршљао на Балкану, онда су то Британци“


Ако је ико на Балкану вршљао и ширио малигни утицај, онда су то западне земље и њихове обавештајне службе, а не Русија.

То је изјавио је председавајући Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик.

„Много лоших ствари које су се овде дешавале у последњих век и по било је везано управо за тај малигни утицај антисрпске политике, пре свега Британаца, који упорно покушавају да смање утицај Срба, као већинског народа на Балкану. И све ове оптужбе против Москве су у функцији да Србија и Република Српска уђу у НАТО“, рекао је Додик за „Новости“.

По питању притисака на РС и Србију да одустану од војне неутралности, Додик каже да они неће нестати и да ће бити све јачи.

„Али узалуд је све то. Британци су одобрили шест милиона фунти за борбу против ‘малигног утицаја’ Русије, а и Американци преко неких својих фондова исто то чине. У Сарајеву, Подгорици и Тирани постоје обавештајни центри које је Запад инсталирао. Они су направили списак од 300 људи из Србије и РС који наводно шире тај руски малигни утицај и тако су ставили мете на све те људе“, објашњава Додик.

Према његовим речима, став РС по питању НАТО се неће променити.

„Срби ништа не добијају уласком у НАТО, то би дефинитивно било место уништења нашег националног корпуса и националне идеје. Па, тај исти НАТО је пре само двадесетак година бацао на нас бомбе, а сада треба одушевљено да прихватимо да им се прикључимо“, рекао је Додик.

Упитан да ли питање НАТО блокира формирање Савета министара у БиХ, Додик каже да та условљавања нису национална, али је свестан да оно неће нестати.

„Понављам, РС нема ниједан разлог да подржи пут ка НАТО, јер бисмо тако изгубили самосталност и суверенитет и могућност да градимо пријатељства са другим земљама“, истиче Додик.

Извор: Б92

  • 202
    Shares

Напиши коментар