Радован Караџић – порука српском народу после пресуде (видео)

Адвокат и члан тима одбране Радована Караџића, Марко Сладојевић, прочитао је у програму РТРС-а поруку српском народу коју је написао први председник Републике Српске Радован Караџић након пресуде.

Радован Караџић је након изрицања пресуде данас у Хагу, позвао адвоката и члан тима његове одбране Марка Сладојевића, са којим је разговарао око пола сата. Сладојевић је за РТРС изјавио да је сматрао да садржај њиховог разговора нема право да задржи за себе већ да треба да каже јавности шта му је Радован Караџић рекао.

„Српски народ и ја заједно са њим смо већ победили. Створена је Република Српска, а српски народ је слободан у властитој држави. Жртва коју ја подносим је мања од других. Хиљаде и хиљаде младића је својим животима изградило Републику Српску. Многи су постали ратни инвалиди. Највеће жртве су поднеле мајке чији су синови, често синови јединци, дали живот за слободу српског народа. То су истинске жртве.

Ова јалова освета хашког суда мени, старцу, не може ништа. Нисмо се предавали ни када је било далеко теже, па ни овако утамничен нећу никада престати да се борим за истину о нашој праведној борби, у рату који нам је наметнут и у којем су страдала сва три народа.

У сваком рату, а нарочито грађанском, изроди почине злочине које је наша држава, ако је знала, осуђивала и процесуирала.
Ми смо се часно борили за слободу и једнакост српског народа у Босни и Херцеговини. Зато увек и свуда будимо достојанствени, не мрзимо друге и поносно чувајмо оно што је изнад свих нас, нашу Републику Српску.“

Извор: СРБски ФБРепортер

  • 19
    Shares

Напиши коментар