„Добра вила“ помаже: Бесплатна шминка, фризуре и гардероба за пиротске ученике

Фото: Снимак екрана странице Добра вила

Седамнаест малих матураната из Пирота који због материјалне ситуације не могу да испрате савремене модне трендове, добиће кошуље, хаљине и накит за матурско вече, а у хуманитарној акцији девојчице ће добити и бесплатно шминкање и фризуре.

Ученици завршног разреда из 4 школе који не могу да приуште скупе тоалете за матурско вече, ипак ће изгледати лепо на матурској вечери захваљујући ангажовању координаторке удружења Добра вила Иване Костић и наставнице Основне школе „8. септембар“ Иване Бојкић.

Циљ нам је да породицама које су слабијег материјалног стања мало помогнемо и ослободимо их главобоља. Да им улепшамо овај посебан дан – каже Бојкићева.

Дечаци ће добити ципеле, патике, панталоне и кошуље, док ће девојчице добити хаљине, ципеле, торбице и накит. У акцији су, осим појединаца који су донирали гардеробу, учествовали и фризерско-козметички салони и златаре који обезбеђују фризуре, шминку и накит за девојчице.

Традиционално, пре прославе мале матуре, ученици ће прошетати централном градском улицом у Пироту, а мале матуре, у зависности од школе, биће прослављане од 31. маја до 4. јуна.

Извор: Глас Србије

  • 1
    Share

Напиши коментар