Ослобођена шесторица Срба ухапшена у Зубином Потоку

Терористи РОСУ хапсе током упада на север Косова и Метохије

Сва шесторица Срба, цивила, које су специјалне јединице „косовске полиције“ ухапсиле у уторак у Зубином Потоку ослобођена су током вечери, пренео је Радио контакт плус.

Како се наводи, они су ослобођени након што је судија Основног суда у Косовској Митровици, одељења у Зубином Потоку, Љиљана Стевановић, одбила захтев косовског тужилаштва да им одреди притвор.

Радио Контакт Плус наводи да је судија оценила да не постоји довољно доказа тужилаштва да се Србима продужи притвор, који им је, иначе, одређен због ометања службеног лица у обављању дужности.

Ослобођени су Предраг, Томислав, Марко и Ивица Миловановић, као и Милош Орловић и Дејан Димовић, српски је члан особља УН.

Унмик је раније данас у саопштењу достављеном Танјугу потврдио да је српски члан особља УН, који је ухапшен током акције косовске полиције на северу КиМ, пуштен на слободу и превезен у болницу.

Тројица Срба – Марко и Ивица Миловановић и Милош Орловиц, примљени су током вечери у КБЦ у Северној Митровици због повреда које су добили током полицијске акције косовских специјалаца у Зубином Потоку.

Очекује се да ће и остала тројица Срба затражити лекарску помоћ, наводи Радио контакт плус.

Извор: РТВ

  • 2
    Shares

Напиши коментар