КФОР: Затвара се складиште отровних материја у Ђаковици, била угрожена безбедност грађана


Фото: КФОР

Мисија КФОР-а је у склопу активности надгледања свих објеката у којима се складиште отровне индустријске материје, оценила да је из једног складишта у Ђаковици неопходно уклонити отровне материје зато што представљају опасност по животе људи.

Стручњаци КФОР-а контролу спорног објекта у Ђаковици извршили су прекјуче. Хемикалије ће бити премештене у ново, сигурније складиште, далеко од насељеног подручја, наводи се у саопштењу ове мисије.

Из КФОР-а наводе да „косовске институције“ редовно спроводе овакве активности у циљу побољшавања услова складиштења токсичних материја и обезбеђивања здравијег и безбеднијег окружења за све становнике.

„Слична побољшања у складишним објектима извршена су недавно и на другим локацијама као што су Пец́ и Јањево“, додају.

У Гораждевцу грађани забринути због одлагања хемијског отпада у близини насеља

Подсећамо, мештани Гораждевца и околних села, забринути за своје здравље, у више наврата у последњих месец дана су протестовали због одлагања хемијског отпада на парцели фабрике Сwис, а покренули су и петицију у намери да спрече даље одлагање отпада.

Иако су се представници учесника протеста састајали са представницима Министарства за животну средину и просторно планирање и међународним представницима, са ове парцеле отпад није уклоњен. Напротив, пре неколико дана на исту локацију допремљено је још четири шлепера хемијског отпада и то у пратњи полиције, КБС-а и ватрогасне службе.

Извор: КоССев


Напиши коментар