Машински факултет представио књигу о антенама ХААРП

Антене ХААРП

Неуобичајене временске непогоде које погађају Србију немају искључиво природне узроке, већ су и резултат покушаја људи да модификују климу, рекли су у уторак стручњаци Машинског факултета у Београду на промоцији књиге „Хемијски трагови, ХААРП и потпуна доминација на планети Земљи“ аутора Елане Фриланд.


Ово је друго дело у издању Машинског факултета које се бави савременом применом мање футуристичких проналазака Николе Тесле, на којима се базирају модерне војне технологије.

– Овом књигом Машински факултет наставља мисију да из новог угла проучaва дело нашег највећег научника и истовремено прати савремене примене његових идеја – рекао је проф. др Радивоје Митровић, декан Машинског факултета, обраћајући се многобројној публици, коју су највећим делом чинили стручњаци, од универзитетских професора до експерата за безбедност.

– На првом месту оних које су, супротно његовим хуманистичким визијама науке, довеле до развоја нове генерације оружја. Одговорност академске заједнице је да јавност на рационалан и научни начин упозна са овим технологијама, нарочито ако могу да произведу временске непогоде какве су нас управо снашле.

Књига Елане Фриланд је у САД изазвала бурне реакције, јер цитира чак 1.500 извора, од којих су највећи број званични документи и патенти, укључујући и онај под именом „Метод и опрема за модификовање региона у Земљиној атмосфери, јоносфери, и/или магнетосфери“. Реч је о изуму америчког физичара Бернарда Истлунда, творца и директора првог високофреквентног емисионог постројења ХААРП на Аљасци.

– Данас у свету, према доступним подацима, постоји 47 таквих постројења. Суштина ХААРП је војна употреба за загревање јоносфере ради стварања „огледала“ од плазме и изахоризонтних радара. На данашњем нивоу развоја ракетног наоружања све је у брзини реаговања на напад, па је с војног становишта злоупотреба јоносфере била неизбежна уз помоћ примене постројења које називамо ХААРП. Постоји непрестана трка у развоју система за превентивно откривање удара између Русије и САД – објаснио је рецензент књиге проф. др Момчило Милиновић са Катедре Машинског факултета за системе наоружања.

Подигните поглед, овакво небо је свакодневна појава и изнад Србије

Да би систем ХААРП функционисао, јоносфера, али и други делови Земљине атмосфере су засипани тонама високопроводних честица званих кемтрејлс.

Прочитај још: Сноуден: Chemtrails и HAARP су тајно оружје САД

– Онда је уочено да на тај начин могуће утицати на временске прилике или ширити болести и рођена су нова оружја – каже др Милиновић.

Сврха објављивања књиге „Хемијски трагови, ХААРП и потпуна доминација на планети Земљи“, како је речено, није стварање панике злоупотребом страха јавности од непознатог, већ управо супротно – рационализација проблема.

ХААРП је заиста гранична област у којој примена једне технологије улази у друштвену проблематику, јер њоме могу да се остваре политички и војни циљеви. Класични оружани сукоби још постоје као манифестација, али их је ова технологија, опаснија од нуклеарних силоса, превазишла. Застрашујућа је сама идеја о такозваном нелеталном, несмртоносном оружју којим неко може да утиче на временске прилике тако да изазове уништење усева, масовну глад и као последицу друштвене и политичке потресе – закључио је Владимир Давидовић, уредник издања, помоћник српског министра правде.

Поглед испод земље

Емисионе станице ХААРП служе и за испитивање морских дубина ради откривања противничких нуклеарних подморница и унутрашњости Земљине коре.

– Данас је таква томографија Земље реалност, што се видело недавно кад су Американци приказали прецизне податке о севернокорејским тунелима за нуклеарне пробе, иако су они 800 метара у тлу.

Аутор: Борис Субашић
Извор: Новости

  • 308
    Shares

Напиши коментар