Хрватска по старом: Фонатана у облику усташког „У“, кукасти крст на сред терена


У раним јутарњим часовима на малофудбалском терену у Хладници на хрватском приморју освануо је кукасти крст направљен од клупа за седење које стоје одмах до терена, пише „Дубровачки вјесник“.

Инцидент су приметили и фотографисали грађани, који су, такође, позвали полицију на увиђај.

Извор: srb.news-front

Начелник општине новцем из ЕУ гради фонтану у облику усташког слова “У”
Фото: Nacional.hr

Мала загорска општина Коњшчина ускоро би требало да добије нови трг који се делимично финансира и средствима из европских фондова. Специфичност овог трга је у томе што ће њиме доминирати фонтана која својим обликом подсећа на стилизовано слово „У“, односно на усташки симбол.

Свечано отворање новоуређеног Трга др. Фрање Туђмана требало би да буде почетком августа, односно на Дан општине који се обележава 8. августа. Иза целог пројекта стоји контроверзни начелник општине Коњшчина, ХДЗ-овац Мирко Крзнар, који је наводно у разговорима са својим комшијама и признао да намерно жели фонтану у облику слова У.

Осим тога, фонтана ће бити украшена светлима, па би током ноћи требало да буде посебно упечатљива. А да је неко заиста и желео да та фонтана изгледа попут усташког симбола, показује и детаљ да су једине клупе за седење око целе фонтане постављене на самом врху, и то тако да чине карактеристично ушато „У“.

Саговорник портала Национал.хр из Коњшчине каже да је начелник Крзнар у неколико наврата рекао да ће направити прави хрватски трг.

– Крзнар је нагласио да ће тим комуњарама и партизанчекима направити прави хрватски трг који ће се ноћу видети и из авиона.

Осим спорног трга, начелник Крзнар је своје суграђане прошле године за Дан општине почастио концертом Марка Перковића Томпсона, иако, како кажу саговорници Национала, то није била жеља мештана Коњшчине.

Извор: Блиц

  • 5
    Shares

Напиши коментар