Jездић: Објављујемо општу мобилизацију – све за Србију, Србију ни за шта


Српски глумац Ненад Јездић казао је да је бела куга највећи непријатељ Србије.

Бела куга надвила се над Србијом. Смртоносна емидемија пусте земље шири се рубним подручјима Србије и злокобно прети да затре српско село. Управо то село је одржало Србију, нахранило нас и отхранило. Са нестајањем села нестала би и Србија, рекао је Јездић у Палати Србије пред оснивање Националног савјета за спас села.

Он је указао да у хиљаду села у Србији има мање од 100 становника.

У више од 200 села нема никог млађег од 20 година. Пробудимо се, освестимо се, ставимо прст на чело сви ми који желимо добро Србији. Употребимо знање да спасимо српско село. Да се вратимо коренима, да заборавимо све наше тренутне дeобе и спречимо претеће сеобе. Јер, српски сељак је одувек био и хранитељ и бранитељ Србије, најсавеснији чувар наших природних богатстава, казао је Јездић.

Наше село, навео је он, мора да буде спој традиционалног и модерног, преносе београдски медији.

Да се нико не постиди да каже да је сељак – већ да са поносом то изговара. Господо сељаци, поштовани домаћини, Србија је земља на брдовитом Балкану. Сви смо ми најмање трећим или четвртим коленом изашли из српског опанка и само заједничким снагама можемо да обновимо српско село. Да останемо и будемо свој на своме, да се дечја граја поново заори нашим селима. Ако сачувамо село, сачували смо Србију. Објављујемо рат тренутно највећем непријатељу Србије – демографској ерозији наше земље. Објављујемо општу мобилизацију – све за Србију, Србију ни за шта! Смрт феномену пусте земље и беле куге, а за спас српског села, рекао је Јездић.

  • 1.3K
    Shares

Напиши коментар