Дрецун: Постоје сведоци злочина ОВК, морамо брзо да радимо

Шиптарски терористи одводе српске цивиле

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун истакао је данас да Србија мора да учини све да помогне Специјалном суду за злочине тзв. ОВК да подигне оптужнице, како би се дошло до „неке правде“.

Он је за РТС рекао да сведоци и докази за те злочина постоје, али је, како каже, питање зашто они до сада нису коришћени и да ли су сведоци изгубљени због нестручности, застрашивања или због прикривања доказа.

„Изгледа да је некоме био интерес да се ова прича не заталаса много у јавности. Мора брзо да се ради јер ће ускоро тужилаштво одлучивати да ли ће се подизати оптужнице. Без обзира на наше сумње ми морамо да урадимо све што је до нас да помогнемо том тужилаштву да подигне оптужнице како бисмо дошли до неке правде“, рекао је Дрецун.

Он је поводом најновијих дешавања на политичкој сцени у Приштини истакао да се према понашању њихових лидера може наслутити шта ће се дешавати и оценио да је реч о прекомпоновању политичке сцене и заузимању позиција.

„Када Рамуш Харадинај каже да одласком у Хаг брани част ОВК велики број Албанаца третира га као хероја, што показује неспремност великог броја Албанаца да се суоче са злочинима које је ОВК починила“, сматра Дрецун.

Прочитај још: Органи киднапованих Срба пребацивани у Сирију

Извор: РТВ

Напиши коментар