Инцидент у Београду: „Десничари“ упали на представу о Сребреници

Прекинули представу на Коларцу (Фото: Н1/снимак стране)

Око 20 особа у мајицама са националиним симболима и обрисима Косова упало је на извођење представе „Сребреница. Кад ми убијени устанемо“ у Коларчевој задужбини, коју организује Хелсиншки одбор за људска права. Полиција их је после вербалног сукоба са редитељем и глумцима извела напоље.

Група која је упала на представу покушала је у више наврата да надгласа редитеља Златка Паковића узвицима да у Сребреници није било геноцида и да је Ратко Младић херој, да би после тога почели да певају националистичке песме, наводи Н1.

Организатори су у неколико наврата апеловали на припаднике МУП-а у цивилу да избаце провокаторе како би се представа наставила у миру, на ста је један од њих рекао да су му руке везане, јавља наш репортер. Тек након што су глумци изашли са њима да разговарају, полиција је извела националисте из сале.

Глумцима се придружила и публика, која је покушала да избаци „десничаре“ напоље.

Прочитај још: Председница Хелсиншког одбора за људска права Соња Бисерко: Навијала сам да Србија изгуби у рату

На питање новинара због чега нису спречили улазак људи са очигледним националистичким обележјима, за које се могло проценити са каквим намерама долазе, један од припадника полиције рекао је да је улаз слободан и да нису могли да реагују, али да ће све процесуирати. Додао је да је било битно да не дође до физичког конфликта.

Коментар Магацин-а: Матрица је ивек иста, свако неслагање са невладиним организацијама квалификује да сте десничар, још ако певате о Косову и Метохији ви сте према њима оличење нацисте. Свака част онима који су прекинули оваква срамна дешавања у установама културе, да Србија није окупирана за такве не би био места у државним институцијама.

Извор: vesti-online

  • 151
    Shares

Напиши коментар