Прикупљено више од 40.000 потписа на петицији за ограничавање ријалитија

Фото: Мондо/Стефан Стојановић

Представник Удружења за заштиту уставности и законитости Саво Манојловић изјавио је данас да је више од 40.000 грађана Србије подржало својим потписима петицију удружења за ограничавање емитовања ријалити програма што је како је навео, довољан број за подношење народне иницијативе парламенту за измене Закона о електронским медијима.

Наводећи да је прикупљање потписа спроведено од 23. до 29. јуна, Манојловић је најавио да ће Скупштини Србије бити поднет званичан предлог за измене тог закона највероватније у септембру.

„Ово је можда почетак краја ријалити програма али битка тек почиње. Тражимо да се у периоду од 6 до 23 часа емитовање ријалитија ограничи највише на три часа, да се забрани емитовање тих програма уживо и да се сваког дана на телевизијама са националном фреквенцијом емитује бар по пола сата програма за децу“, рекао је Манојловић новинарима у Београду.

Он је додао да ће после упућивања иницијативе за измену закона бити потребно да грађани изврше додатни притисак на посланике како би те измене могле бити усвојене у најкраћем року.

Извор: Бета

Напиши коментар