Кошаркаши кадетске репрезентације Србије нападнути у Италији

Потпредседник Кошаркашког савеза Србије Игор Ракочевић

Кошаркаше кадетске репрезентације Србије напао је у италијанском граду Удине мушкарац за кога се претпоставља да је албанске националности, објавили су медији.

Потпредседник Кошаркашког савеза Србије Игор Ракочевић казао је да је агресивни мушкарац после добацивања сишао са бицикла и појурио децу с ножем у руци.

„Наша деца су добила пола сата слободног времена, изашли су из хотела у Удинама да се мало прошетају и опусте, када је наишао један Албанац на бицикли и почео да их вређа. Говорио је ‘Но Србија, Косово – Албанија’. Момци су му показали руком да се склони. Он се није померио, већ је почео још јаче да прозива и провоцира. Дечаци су се тада окупили око капитена“, испричао је Ракочевић за Блиц.

Он додаје да је мушкарац после тога сишао с бицикла и почео младе кошаркаше да јури ножем.

„Момци су се толико уплашили, разбежали су се и дошли до хотела. Срећом, нико није повређен. Случај је пријављен полицији“, каже потпредседник Кошаркашког савеза Србије.

Према његовим речима, третман српске репрезентације у Удинама је „очајан“. Делегација Србије је, истиче, разочарана и љута на ФИБА и организаторе.

„Досад није постојало ниједно лице које би вршило обезбеђење наших играча, ни у граду, ни у хотелу. Обратићемо се нашој Амбасади да бисмо добили заштиту“, казао је Ракочевић.

Извор: Н1

Напиши коментар