Синдикат Слога: Радници у Србији се претварају у робове и заморчиће


Синдикат „Слога“ оценио је данас да се Предлогом закона о агенцијском запошљавању дозвољава да сви послодавци, сем у државној управи и локалној самоуправи, могу да изнајмљују све своје раднике преко агенције.

У саопштењу синдиката наведено је да актуелна већина у Скупштини Србије не би требало да гласа за предложене прописе „и да не стаје на страну крупног капитала, светских и домаћих тајкуна, који раднике овим законом посматрају искључиво као робове и заморчиће, а не неопходне партнере у стварању профита“.

„Док у Европској унији удео агенцијских радника у укупном броју запослених износи у просеку 1,6 одсто, у Немачкој 2,2 одсто, Србија на мала врата уводи модерни робовласнички систем у виду изнајмљивања радника преко агенција путем такозваног ‘лизинга’ и њихову међусобну ‘трампу’, односно као размену добара“, истакла је „Слога“.

Тај синдикат је подсетио да је Уставном суду пре три године поднео иницијативу за оцену уставности тада припремљеног Нацрта закона о агенцијском запошљавању, али да се суд и даље не изјашњава и тако, како је оцењено, „отворено стаје на страну оних који раднике најбруталније искоришћавају мимо закона и Устава, а које би требало да штити“.

„Свака прича о томе како ће Закон о агенцијском запошљавању донети већу сигурност радницима и њихово боље синдикално организовање је излизани клише, који смо остетили на свим измењеним законима, посебно актуелном Закону о раду, који је радна права запослених у Србији обезвредио и покренуо таласе социјалног егзодуса за бољим животом у развијене земље ЕУ“, навела је „Слога“ у саопштењу.

Предлог Закона о агенцијском запошљавању Влада Србије је прошле седмице доставила Скупштини на усвајање, а њиме је предвиђено да радници могу да преко агенције буду изнајмљени послодавцу под условом да са агенцијом закључе уговор на одређено или неодређено време.

Број уступљених радника запослених у радном односу на одређено време код послодавца не може да буде већи од 10 одсто од укупног броја запослених, али то се не односи на агенцијске раднике који имају закључен уговор на неодређено време са агенцијом, што значи да послодавци немају никакво ограничење у ангажовању радника преко агенције све дотле док они имају уговор на неодређено време у тој агенцији.

У Србији сада има око 120 регистрованих агенција за запошљавање.

Извор: Бета

Напиши коментар