Српски борци Сребренице траже уклањање бошњачке спомен-плоче


Захтевамо да сета спомен-плоча уклони јер је на њој неистинита тврдња да су наводна убиства у том објекту починили „српски плаћеници из Србије“

Борачка и Организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребренице данас су на општински протокол предале захтев за уклањање спомен-плоче коју су 21. августа представници бошњачких удружења проистеклих из рата поставили на некадашњу зграду полицијске станице, рекао је Срни председник Организације погинулих и несталих Срба Бранимир Којић.

Којић је појаснио да је један разлог за подношење захтева што је та спомен-плоча постављена нелегално, без одобрења надлежног општинског органа.

„Други разлог, према оцени чланства српских борачких удружења, је што је текст на тој плочи увредљив за српски народ и неистинит“, каже Којић.

Он је истакао да је неприхватљива неистинита тврдња да су наводна убиства у том објекту починили „српски плаћеници из Србије“, како стоји у тексту на тој плочи, јер је то лаж смишљена ради вређања српског народа и оптужби на рачун Србије, коју на сваки начин бошњачка удружења желе окривити као да је била страна у ратном сукобу у БиХ, што је неистина.

„Уколико се та плоча не уклони, та лаж ће остати као истина која ће бити представљана посетиоцима Сребренице и будућим поколењима и зато тражимо њено уклањање“, изнео је Којић став српских удружења из Сребренице проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата.

Извор: Факти

Напиши коментар