Бећковић: Позивом Ђукановићу да повуче признање Косова Патријарх га позвао да се врати себи


„Поруком да Мило Ђукановић потиче из часне породице и да верује да ће и Црна Гора повући признање Косова, српски патријарх Иринеј поручио је црногорском председнику да се врати себи, својим коренима и истини“, каже за Спутњик Матија Бећковић.

– Не бих се зачудио када би то Ђукановић урадио. Сви знамо шта је мука и невоља, али исто тако знамо и ко смо и чији смо, којим језиком говоримо, којим писмом пишемо. И ако би тако нешто урадио, сви би овде рекли – шта сам ти говорио, да ли си чуо шта је рекао, па сигурно да је тако – каже Бећковић.

Бећковић сматра да патријархова изјава има посебну тежину, с обзиром да се Црногорци стално позивају на чојство и јунаштво.

– Пре свега – Црна Гора без Косова не постоји. Косово је њу створило. Црногорци су непредати косовски јунаци, који су се сада после шест векова предали. И верујем да би Ђукановић такву одлуку и донео, ако не би пресекао грану на којој седи – закључује Бећковић.

Извор: vesti-online

Патријарх Иринеј: Уверен сам да ће Дјукановић повући признање Косова

Патријарх Српске православне цркве (СПЦ) Иринеј изјавио је данас да је уверен да ће председник Црне Горе Мило Дјукановић повући признање, како је рекао, „лажне државе“ Косово и да ће се „вратити правим вредностима“.

На црквеној церемонији у Грбљу код Будве Иринеј је казао да га је Дјукановић поздравио преко митрополита црногорско-приморског Амфилохија и саопштио да не може да присуствује прослави СПЦ „јер је спречен“, преносе подгоричке Вијести.

Поглавар СПЦ борави у Будви на дводневној свечаности прославе 800 година аутокефалности СПЦ.

Прослава је почела синоћ свечаном академијом у манастиру Родјења Пресвете Богородице у Ластви Грбаљској, настављена је јутрошњом литургијом коју је служио Иринеј, а завршена сусретом са верницима, такозваном „Трпезом љубави“.

Уз свештенство СПЦ, свечаности су присуствовала руководства општина Будва и Херцег Нови и челници Нове српске демократије Андрије Мандића.

Извор: Бета

  • 85
    Shares

Напиши коментар