Код Задра каменоване куће српских повратника

Фото/илустрација: Власници обновљене куће у задарском пределу Рицине српске су националности и трпе учестала малтретитања комшија, док их није било неколико им је пута проваљено у кућу , а последња штета је срушени и порука убиј Србина. Фото : Андрија Лучић / Cropix

Задарска полиција саопштила је да истражује инцидент у којем су по наводима СДСС у суботу рано ујутро у Биљанима Доњим каменоване куће неколико српских повратника.

Из полиције је саопштено да је у суботу око 13 сати од 60-годишњег хрватског држављанина примила накнадну дојаву о нарушавању јавног реда и мира у Биљанима Доњима које се догодило око четири сата ујутро, пренела је у понедељак Хина.

Након те дојаве на место су одмах упућени полицијски службеници, рекли су у задарској полицији, наводећи да настављају с прикупљањем информација како би се утврдиле све околности.

Прочитај још: Срби у Хрватској нападани више од једном дневно у 2018. години

Саборски заступник СДСС Борис Милошевић рекао је јуче да су у суботу у Биљанима Доњим каменоване куће неколико српских повратника, уз претње и вређања на националној основи и да су тај догађај мештани пријавили након чега је направљен полицијски извештај.

Прочитај још: Дечји турнир са транспарентом „За дом спремни“ у Новиграду поред Задра

Извор: vesti-online

Напиши коментар