Владимир Димитријевић: Планирају да нам децу обележе као логораше

Владимир Димитријевић (Фото: Снимак екрана/Јутјуб)

Нико не схвата озбиљно ту врло опасну најаву премијерке. Идеја је да наша деца више немају име и презиме него број. Да буду обележен као логораши, рекао Димитријевић

Гост прве емисије „Све је то живот“ продукције „Хелмкаст“, био је професор Владимир Димитријевић, који је отворено говорио о проблемима школског система у Србији и намери Министарства просвете да све ђаке у Србији обележе бројем. Професор Димитријевић је истакао да држава од школа прави конц-логоре, а децу жигошу.

„Нико не схвата озбиљно ту врло опасну најаву премијерке. Идеја је да наша деца више немају име и презиме него број. Да буду обележен као логораши, јер они ће заправо и бити таоци и заробљеници система који ће их пратити и укинути им сваку слободу мишљења и нормалног развоја. Тај систем нашу децу избацује на тржиште као робу“, рекао је Димитријевић.

Он је додао да је уништавање школског система почело још деведесетих и да је настављено после 5. октобра када су, како је рекао, „прављене идиотске радионице за професоре у време Гаше Kнежевића“. Kако је навео после тог периода просветни радници су успели да колико-толико контролишу ствари, али доласком садашњег министра просвете све се отело контроли.

Оливера Миливојчевић и Владимир Димитријевић (Фото: Снимак екрана/Јутјуб)

„Садашњи министар просвете прихватио је све те реформе и кренуло се у потпуно разарање образовања. Главни циљ је да се укину државне школе, а да се направе елитне школе за управљачку класу. Зато уводе неке небитне предмете додатне, заглупљују децу, оптерећењу их небитним стварима, само да их исцрпимо, да оно што је битно не могу да памте од умора“, рекао је Димитријевић. Он је навео да се све ради на заглупљивању деце како би се што лакше могли контролисати.

„Оно што сваки родитељ мора јесте да постави питање Министарству просвете – шта ви то радите с мојим дететом? Одакле вам право? То је оно што је свако од нас као родитељ дужан да уради, ако мислимо да сачувамо своју децу“, рекао је Димитријевић.

Погледајте целу емисију

Аутор и водитељ емисије: Оливера Миливојчевић

Извор: Хелмкаст/Стање ствари

  • 33
    Shares

Напиши коментар