Виктор Орбан: Западна Европа је прошлост, централна Европа је будућност!

Мађарски премијер Виктор Орбан

Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је да због катастрофалне ситуације у западној Европи његове колеге са запада морају да гледају на земље средње Европе попут Мађарске и Чешке као на светлу будућност Европе.

Орбан је у недељу одржао говор у Прагу у знак сећања на Велвет револуцију која се одиграла 1989. године, која је окончала комунистичку власт у Чехословачкој.

„Пре тридесет година мислили смо да је Европа наша будућност, али данас мислимо да смо ми будућност Европе и спремни смо за ову мисију“, рекао је Орбан.

Премијер је упозорио да су глобалисти из западне Европе тренутно у процесу брисања европског друштва заснованог на националним државама и хришћанској култури и да се централно-европске државе томе супротстављају.

„Желимо да живимо као слободне нације, а не као провинције или подређени царству“, рекао је Орбан и додао: „Ми смо демократе из централне Европе. Стога морамо бранити суверенитет националних држава, јер ако га напустимо, то ће значити крај демократије. “

Један од начина на који Орбан покушава да обнови своју земљу је подстицање грађана да имају децу како би се уклонила потреба за масовном имиграцијом.

Мађарска нуди 30.600 евра брачним паровима који имају троје или више деце.

Брачни пар добија 30.600 евра као зајам од владе након што се ожени. Потом зајам мора бити враћен све док пар не добије треће дете. Уколико пар добије треће дете а јиш није врати целокупан дуг, исти бива у потпуности опроштен.

Утицај про-породичне политике у Мађарској је огроман.

Број абортус у Мађарској је опао са 40.449 на 28.500 од 2010. до 2017., разводи су опали са 23.873 у 2010. на 18.600, а склопљени бракови су повећавани за невероватних 42 процента.

Извор: Искра

У Мађарској све више бракова, нови план Владе даје резултате

Нови план мађарске Владе за промоцију брака и рађања деце субвенционисаним позајмицама већ је довео до пораста броја венчања у тој земљи, иако је још рано да се види хоће ли то „донети“ и више беба.

Премијер Виктор Орбан поставио је као приоритет да убеди више Мађара да се венчавају и рађају децу, како би преокренули пад наталитета. Увео је бројне пореске олакшице и друге програме који иду породицама у корист, преноси Ројтерс.

Овогодишњи „велики план“ нуди паровима који се венчају пре младиног 41. рођендана субвенционисане позајмице до 10 милиона форинти (око 30.000 евра). Трећина кредита биће „опроштена“ ако буду добили двоје деце, а цео дуг ако се одлуче да имају троје.

Само у септембру венчало се 29 одсто више парова него у истом месецу прошле године, што је највише септембарских венчања од 1979. године.

Почетком овог месеца Влада је саопштила да је до сада више од 50.000 парова конкурисало за нове субвенционисане зајмове, преноси Танјуг .

Стопа наталитета ове године је мало пала, на 1,48 беба по жени, са 1,49.

Извор: sputniknews

  • 128
    Shares

Напиши коментар