Непријатељски дочек чешких ултраса навијачима Косова

Чешка „добродошлица“ за навијаче фантомске државе

Вреле главе имале у Плзењу своју увертиру за утакмицу Чешке са Косовом у квалификацијама за Европско првенство.

На улицама Плзења дошло је до најмање два окршаја навијача и полиција је морала хитно да интервенише. Наводно, према извештајима „Коха Дитореа“, приведено је неколико чешких навијача који су у једном кафићу напали навијаче репрезентације Косова.

На фотографијама које је објавио овај лист, виде се повреде код неколико навијача Косова, руке у завојима, а одговорност за напад одмах су преузели ултраси Брна и Плзења.

Та информација објављена је на сајту „хоолинганс.цз“ где је окачен и снимак са лица места. Чешки навијачи носили су српске и чешке заставе уз поруку „Нема предаје“, која је исписана на „мапи Косова“, која се често виђа на утакмицама српских клубова.

Чешки медији пишу да су тамошњи навијачи отишли пред хотел са навијачима са Косова где су скандирали „Косово је Србија“, али није дошло до већих инцидената.

Подсетимо, пред утакмицу Косова и Чешке Републике у Приштини приведено је неколико навијача који су планирали да изнад стадиона „Фадиљ Вокри“ пошаљу дрон који би носио поруку подршке Србији, док се слична ситуација најављује и за вечерас.

Хапшење чешких ултраса након напада

Прочитај још: Чеси: Косово је српско

Извор: vesti-online

  • 1
    Share

Напиши коментар