Међународни ансамбл Barcelona Gipsy balKan Orchestra објавио обраду народне песме са Косова и Метохије

Фото: Промо

Међународни музички ансамбл Barcelona Gipsy balKan Orchestra објавио је обраду драгуља балканске музике „Маријо дели бела Кумријо“ што уједно представља и најаву новог албума за септембар 2020. године.

„Маријо дели бела Кумријо“ је једна од наших најлепших народних горанских песама са Косова, написана на торлачком дијалекту. Вечна тема о туги и дубокој чежњи за вољењим бићем које је далеко, обрађена у новом издању и са препознатљивим БГКО стилом“, навели су из оркестра, преноси Б92.

Barcelona Gipsy balKan Orchestra је међународни музички ансамбл са седиштем у Барселони. Осим Ивана Ковачевића, контрабасисте из Београда, бенд чине: певацица Маргарита Абита са Сицилије, хармоникаш Матија Скироса из Италије, гитариста Жулијен Шанал из Француске, перкусиониста Стелиос Тогијас из Грчке, кларинетиста Дани Карбонељ из Каталоније, виолиниста Пере Ноласц Туру из Каталоније и виолиниста Олександар Сора из Украјине.

Бенд активно ради на припремању новог албума и одржавању концерата. После управо завршене турнеје у Италији, следују концерти у Македонији, Грчкој, Турској, Бугарској, Немачкој и Шпанији.

Долазак у Србију, са новом певачицом Маргаритом Абитом из Италије, БГКО је заказао за другу половину године.

Извор: Независне

  • 16
    Shares

Напиши коментар