Шпански ,,El Mundo“: Влада отима имовину СПЦ како би је поклонила црногорском Цезару


Не дамо светиње! Подгорица, 13.02.2020.

Влада (Црне Горе) одлучна је да у име свог Цезара отме све оно што мисли да Цезар треба да посједује – имовину Српске православне цркве у Црној Гори, пише ,,Ел мундо“.

Влада (Црне Горе) одлучна је да у име свог Цезара отме све оно што мисли да Цезар треба да посједује – имовину Српске православне цркве у Црној Гори, пише ,,Ел мундо“, један од најутицајнијих шпанских медија, подсјећајући да је СПЦ, једина канонска црква у Црној Гори и да су сви појединци који су изгласали овај закон у корист криминалног режима, избачени из православља.

Шпански лист упозорава како је Законом ,,запаљена ватра“ на Балкану и да је то резултирало масовном ,,поплавом“ људи у Црној Гори, Србији и православном свијету, који се боре против спорног закона.

– На западном Балкану поново је запаљена ватра, овај пут у Божјим храмовима – манастирима и црквама свеприсутне Српске православне цркве, чија имовина у Црној Гори је у опасности да буде национализована по новом Закону о слободи вјероисповијести, који је одобрен у Скупштини Црне Горе крајем децембра, истиче ,,Ел мундо“, додајући да је ово такође још један корак у покушају да се ,,докаже“ да Црна Гора’ ,,није српска земља“.

Лист пише да нема података о томе колико ће цркава, манастира и земљишта бити отето и наглашава да се трећина становништва осјећа Србима који желе чврсте везе са Београдом и својим народом.

У међувремену се, како пише лист из Шпаније, незадовољство и забринутост се све значајније шире и у Русији која је, додаје се, дала подршку својим српским савезницима у борби за светиње.

– Кремљ је путем Министарства иностраних послова исказао забринутост због Законом о слободи вјероисповијести, који је описан као појачан притисак на СПЦ, како би је у потпуности протјерала из земље, пише у тексту.

,,Ел Мундо“ на крају подсјећа да је Православна црква један од најважнијих стубова хришћанства, заједно са католицима и протестантима, а да данас такозвану Црногорску православну цркву не само да није признао хришћански свијет, већ да она свакако нема ни вјернике.

Извор: ИН4С


Напиши коментар