Бранко Драгаш: Зло


Берлусконијев захват
Берлусконијев захват

ПОЛИТИКА – Савремена политика је потпуно обесмислила демократију. Демократија се претворила у владавину олоша. Политичари су криминалци који краду по закону. Политичке странке су гангстерске групације које се боре за сопствене феуде. Власт и опозиција се смењују, али тоталитарни облик владавине се не мења. Политичари не бране јавни интерес, него своје властите интересе.

Бављење политиком постаје уносан бизнис. Из политике је протеран морал и људско достојанство. Лаж и манипулација су постали облици политичког деловања. Похлепа и лењост су постале врлине. Тако су из политике избачени умни, поштени и вредни људи који би радили за опште добро. Политички олош је довео човечанство на руб пропасти. Криза је последица погрешног смера кретања цивилизације. Зло се мора победити новом политичком идејом. Нову политичку идеју морају донети добри људи. Зло се побеђује добротом. 

КАПИТАЛИЗАМ – Савремени капитализам је пропао. Финансијски речено, доживео је – банкрот. Наш народ би рекао – прднуо је у чабар. Друштво у коме су политички олош, тајкуни и криминални типови све богатији, док је заједница све сиромашнија не може више да опстане. Налазимо се на прекретници. Фамилија има намеру да, индукујући кризу, пороби планету. Грађани света би постали робови савремених фараона. Тако би се вратили у робовласничко доба. Разлика би била само у томе што би савремени човек живео у уверењу да није роб. Роб ту заблуду није имао. У току је операција преотимања имовине држава. Грчка је прва на реду. Фамилија штампа безвредне хартије и одузима реалну имовину држава. Фамилија је зло. Зло се мора победити новом цивилизацијском идејом. Нову цивилизацијску идеју доносе слободни људи. Слобода је услов за победу тоталитаризма и зла.

ЕУ – ЕУ се распада. Насилни политички пројекат бриселске администрације је мртав. Клинички се одржава штампањем евра. Грчка је добила прошле године 110 милијарди евра штампаног папира, сада су јој наменили још 159 милијарди. Од избијања финансијске кризе 2008. убачено је у систем 10.000 милијарди евра. То је спречило тренутни слом, али то није излечило зависника. Наркоман се лечи повећавањем дозе опијата. Суштина проблема није у количини убризганих дрога, него у европском бићу које је оболело. Европа је болесна и мора да се лечи. Уколико жели да се брзо излечи, мора да схвати да је болесна. Грађани Европе данас, нажалост, то још увек не схватају. Отрежњење ће бити болно. Вавилонска бриселска администрација ради по упутствима Фамилије. То ће убрзати крах Европе. Европа мора да се ослободи ЕУ. Спас Европе је у распаду ЕУ. Не може да опстане економска заједница у којој вредни Холанђанин мора да ради двадесет сати дневно, у ненормалним климатским условима, да би издржавао лењог Грка, Италијана, Португалца или Шпанца, који пландују на медитеранском сунцу. Југославија се распала због економског банкрота. и нерашчишћених рачуна. Ново клање је било само део нашег балканског фолклора, које је ЕУ потпомогла. Европа је ћутала док се ЕУ ширила. Сада је мечка заиграла пред властитом кућом. ЕУ је зло. Европа мора да победи ту наказу Фамилије. Европа мора да је победи новом европском идејом. И ту је наша шанса. Нас, Срба. Ми смо увек били први који смо наслућивали ново доба. Али смо у XX веку направили стратешке грешке. Сада је важно да те грешке не поновимо. Срби су европски народ. Морамо да помогнемо Европи да победи ЕУ. То је наша нова историјска прилика.Потребни су нови људи да воде Србију. Људи који ово разумеју.

МОНСТРУМ – Монструм из Осла је продукт монструмског друштва. Његов повик – Све ћу да вас побијем! – порука је болесном европском друштву. Заправо, он је доказ да развијено друштво не значи богато друштво, које нагомилава све више отетог новца у својим трезорима, него да је развијено друштво заједница у којој нема монструма. У том погледу, наш неолитски предак Лепенац је далеко изнад Андерса Бреивика. У животињском свету нема масовних убица. Тамо где је заједница јака и здрава не може да се деси овакав злочин. Баштован, хришћанин, ловац, билдер, аријевац, конзервативац, обожавалац класичне музике, Черчила и масона цитирао је Џона Стјуарта Мила – један човек са чврстом вером једнак је снази 100.000 људи који се воде само интересима. Срећа да на острву Утоја владајућа Лабуристичка партија није довела 100.000 својих присталица у камп. Шта сада? После овог злочина Европа није више иста. Не може потрошачка цивилизација да покрије све потиснуте пориве и страсти о којима су писали Ибзен, Стринберг или Кнут Хамсун. Имао сам неколико година фирму у Стокхолму и чудио сам се тим цивилизованим, вредним, скромним, уредним, дисциплинованим и послушним Скандинавцима када се, преко викенда, на пијаним бродовима који крстаре (прочитајте Орканску пијанку Класа Естергрена), опију за неколико минута тако страшно да не знају за себе, када полуде, подивљају, распојасају се и покажу се да су већи дивљаци од балканских урођеника. У понедељак су, опет, послушни чиновници богатог и развијеног друштва. Е, тај пригушени човек, спутан, окован, разочаран, убијене душе, празан човек, мора негде да се излије, испразни, ослободи, докаже и опусти. Монструм из Осла је то урадио позивајући се на протестантски индивидуални чин свог личног односа са Богом. Интересантно ће бити прочитати тај његов манифест на 1.500 страна. Само се надам да неће нас, Србе, који се спомињемо око бомбардовања, окривити за нови геноцид и да нећемо морати да се извињавамо што смо бомбардовани и што смо тако дали повода монструму. Монструме можемо победити када победимо монструмски тоталитарни систем. Новац није смисао живота. Потрошња није живот. Уколико се убрзано не промени систем вредности савременог друштва, имаћемо појаву монструма на све стране. Ово је, нажалост, тек почетак. Индивидуални чин колективног лудила. Заједница је услов за победу злог тоталитарног режима.

ФАШИСТИ – Аплауз хортијевском егзекутору Шандору Кепиру и ослобађајућа пресуда за масакр 1.200 невиних људи у Новом Саду 1942, слике нациста у маршу и победа екстремне десничарске партије Јобис на изборима у селу Ђенђспата на северу Мађарске, улазак фашиста у парламент, само су доказ да се нешто ружно иза брда ваља и да Европа улази у сазвежђе неонацизма као решења за насталу кризу. Видели смо да ни Финци више нису фини, него да расте популарност екстремном десничарском вођи правих Финаца, сведоци смо да је Швајцарска спречила даље подизање џамија, да Саркози прогања Роме из Француске, да екстремни немачки десничари траже да се устане у одбрану Немачке и траже да се протерају прво сви муслимани, а онда и други народи који нису аријевске крви. Куда све то води? Понавља ли се историја крви и тла? Европа је на прекретници. Уколико се ништа не предузме, Европа ће за неколико година добити владе које ће водити екстремни демагози и нацисти. Фамилија гура Европу у неонацизам, а свет у нови светски рат. Долази тешко време. Морамо да припремимо децу за екстремно тешке ситуације. Морамо да припремимо породице за опасна времена која стижу. На крају, морамо припремити нацију на зло које се уздиже. Морамо бити мудри, повезани, дисциплиновани, вредни и штедљиви. Морамо да гледамо наше националне и државне интересе. Морамо да водимо двојно књиговодство. Ако је несрећа у XX веку код нас већ ручала, не мора баш и да вечера. Зато пишем ове редове и опомињем. И отварам расправу: Куда иде Европа? И расправу: Куда иде Србија? Политичари на власти и опозицији ништа не знају. Ако они остану на челу државе, јако лоше нам се пише. Од кога зависи? Од вас што читате ове редове. Ако гласате за власт и опозицију, гласате за нашу пропаст. Памет у главу. Тражите нове људе и повезујете се са њима. Треба нам нова политичка елита.

Ухваћен на делу
Ухваћен на делу

МАРДОК – Мардокова империја представља само монструозну творевину која је настала на труљењу демократије у развијеним државама. То је доказ свега онога што пишем више о две деценије и што ће, на крају свих крајева, коначно сахранити демократију и републиканску идеју у тријумфалној победи неонацизма у Европи. Лажи, поткупљивања, прислушкивања, праћења, претње, уцене, отмице и убиства, смене политичког олоша на власти, промена убеђења као прљавих чарапа, манипулација бирачким телом, злоупотребе, злочини и шпекулације само су показале клиничку смрт демократије у развијеном свету. Све ово је јако поучно за нашу новију историју од 1987. до 2011. и улоге многих њушки, које су се данас сакрили иза великих парола о Србима, ЕУ, демократији и правима грађана. Треба, дакле, испитати политичку позадину владавине свих директора РТС-а, тих медијских бандита који нам данас држе предавања о поштењу и демократији, порекло њиховог богатства, као и порекло богатства власника Пинка, бившег власника Б92 и власника свих писаних медија који су доливали уље на ватру наше народне несреће. Треба посебно испитати рад шефа Бироа за информисање стрељаног премијера Ђинђића, успон тајкуна Ђиласа и његову данашњу улогу у уништавању демократије у Србији, као и улогу саветника председника државе у манипулацијама и спиновању јавности. Медији су зло. И победа над медијима је могућа ако се промени систем у којима медији функционишу. Зли људи на власти потпирују мржњу у злим медијима. Нама требају објективни, истинити и независни медији који ће бити најјаче оружје у одбрани демократије и републике.

Њему је смешно!!
Њему је смешно!!

КОМБАЈНЕР – Тадићево лудило добија опасне димензије. Човек се потпуно изгубио у времену и простору. Вожња комбајна је показала да не може да се заустави у свом политичком игроказу. Његови медијски саветници одрађују посао за Ђиласа. Тадић је пуштен низ воду. Спрдају се са њим и показују да је председник државе одлепио. Мора нешто да се мења. Морају нове снаге да се појаве и да изврше преокрет у странци и држави. Те нове снаге предводи опасан демагог Ђилас. Бирачима ће бити понуђен менаџерско-технократска влада превараната. Наводно, они се политиком не баве. Они су технократе. Али, то је велика обмана. Технократе су настале из политике и свој капитал су створили кроз политику. Ђиласова влада ће коначно уништити Србију. Ако то грађани Србије дозволе. Шта ће бити? Видећемо. Зависи од вас грађана. Моје је да вас опоменем. Ви одлучујете.

Аутор: Бранко Драгаш
Извор: http://www.dragas.biz


Напиши коментар