Опет парада, а народ нека гладује?


Хоће ли влада да спонзорише и параду гладних?
Хоће ли влада да спонзорише и параду гладних?

Овогодишња „Парада поноса“, која би требало да буде одржана у септембру, по свему судећи, концепцијски ће бити веома слична прошлогодишњој будући да се у међувремену однос према ЛГБТ популацији у Србији није много изменио. Припреме су у току, а финални датум ће одредити полиција након безбедоносних процена.

Припреме су у току, а финални датум ће одредити полиција након безбедоносних процена.

Према истраживању које је спровела ЛГБТ организација у Србији само око 30 одсто грађана сматра да хомосексуалци треба да буду равноправни са осталим грађанима. 

Због тога велики камион са озвучењем и гомиле разиграних људи који обично прате „параде поноса“ у европским метрополама сигурно неће ускоро бити призори који ће се моћи видети на улицама Србије. Сва је прилика да ће и овогодишњу шетњу, уз скроман уводни програм, обезбеђивати велики број припадника полиције.

У Управи за људска и мањинска права Министарства за државну управу пак очекују да су се, када су конзервативне организације и појединци у питању, тензије мало смириле и да нећемо поново гледати немиле сцене обрачуна са полицијом које су обележиле прошлогодишњу параду.

Коментар: У земљи гладних, уништене економије режим финансира параде разврата?! Полиција чува ЛГТБ популацију, а српски народ на Космету оставља на цедилу, препушта их Тачијевим бандитима. Срамота сте Србије, а не влада Србије. После оваквих потеза почните да пакаујете кофере, далеко вам лепа кућа.

Огњен


Напиши коментар