Тадићу, твоја политика је пропала!

Борисе, време је да идеш, далеко ти лепа кућа.
Борисе, време је да идеш, далеко ти лепа кућа.

Одакле жута аутократија вуче снагу да упорно и после оваквог понижења од Ангеле Меркел и њеног гласног пљувања усред Београда на њихову политику „и ЕУ и Космет“, ипак грчевито брани власт, више није питање само за политичке аналитичаре и социологе већ и за клиничке психологе и психијатре.

Ангела Меркел је, уместо да оде у Крагујевац, Краљево, Јајинце, Сајмиште да положи венце и клекне, искористила ову посету да Тадићу каже збогом, више нам не требаш, све смо решили… Оно што нисмо успели од 1941. до 1945. сада смо завршили. Не да само нећете имати на Космету државност било које врсте него тамо нећете моћи ни да тргујете, јер нам то тржиште треба за наше савезнике Хрвате.

До мало пре ове посете Ангела се хвалила по свету како су Немци раскрстили са својом прошлошћу и мало после тога ето је у Београду да исту оживи. Да ли би човек који има и мало достојанства а председник је ове територије имао другу алтернативу после оваквог срозавања осим да се обрати нацији са информацијом да је његова политика пропала и да даје оставку на сва могућа места и да распушта и владу и скупштину и заказује нове изборе? Не би, али не и Тадић, он је опет пронашао „алтернативу“ у безалтернативној ЕУ. Он и његове колеге су, док је Ангела још путовала ка аеродрому, пожурили да кажу да су добили подршку на путу за ЕУ!? Они су пожурили преко Тијанићеве терористичке фирме РТС да нам кажу да су прихватили ЛДП-овску линију да ће Србија у ЕУ морати са или без Срба.

ПОДМУКЛА ПОДМЕТАЧИНА Пожурили су да нам кажу да, без обзира на силне лагарије и куповину времена разним аматерским дипломатским маневрима, они ипак немају намеру да оду са власти. Они су пожурили да нам кажу да нас се њихова „висока“ политика не тиче и да треба да гледамо како да преживимо ову њихову транзицију јер, ако не будемо добри, она може бити још тежа него што је сада. Критиковали су Милошевића да је државне одлуке доносио у уском партијском кругу а они и Народну скупштину заказују само после амина из Брисела. Када Тадић каже да нас чекају тешке одлуке, онда то, за разлику од ситуација у којима су наши преци доносили тешке одлуке, у његовом случају значи – предјемо се, готово је и ви ту, драги грађани, не смете да ми сметате.

Ми не смемо да кажемо да је ситуација лоша због неспобне власти него се имамо помирити са подмуклом подметачином власти да је народ био лош од 1990, па они сад не могу да исправе наслеђено. Ма само да предамо Милошевића, Шешеља, да изгласамо декларацију о Сребреници… хашки оптуженици су услов свих услова и ето ЕУ одмах по Младићевом слетању у Хаг или можда само малкице касније док му се не придружи Хаджић. Ма само још да извршимо реституцију, реформишемо правосуђе, ма само да натоизујемо војску, изболоњишемо студије, истајкунишемо привреду… Ма само још ово, још оно и ето је ЕУ са огромним казаном из које ће сваки Србин као из комустичких утопија, узимати колико му треба а радити колико може.

Ма још само да зазидамо Мирјану Марковић у смедеревску тврђаву, Ружицу Ђинђић за живота прогласимо за преподобну и Иринеј у Нишу да пољуби папи руку. Ма још само мало и нестало, али српског народа. Забрањено нам је да се и у чему поредимо са преузвишеном Европом, са до лактова крвавим Немцима, Французима, Италијанима и Британцима. У историји државности је реткост да је нека држава имала власт која је тако брутално свој народ сврставала у поднароде у односе на друге на истом географском простору као што је то сада случај са владом територије која се зове Србија. Ово људи више није само ишчашено са неким предвидљивим роком трајања, ови нашминкани „отпораши“ себе виде у бесконачности.

МИСТЕРИЈА ДУГА 11 ГОДИНА Нормални људи су свесни сопствене коначности, а ови из наше владе су изгледа свесни само коначности бирача, те на основу тога и граде свој оптимизам за опстанак на власти. Србима више нису интересантни ни илуминати, ни темплари, ни масони, ни билдерберговци, ни чланови Савета 300, ама ни једна више тајна група на планети јер ми не можемо да решимо ни ову мистерију коју имамо на власти већ 11 година у својој кући. Ову муку, бол, патњу већу и јачу и од оних које куршуми и каме наносе.

Ангела је била и отишла и рекла да је баш брига колико ћа нас и на коликом простору остати јер јој је битно колико ће Шиптара и на коликом простору они опстати. Тај проблем је Хрватима решио њен предходник а Церић и Зукорлић нека стану опет у ред. Доћиће опет Ангела ако буде требало, то није спорно, спорно је да ли ћемо се уопште више икада питати ко ће је и како дочекати или ће она у међувремену она тако добро одрадити посао да неће ни имати ни где да дође ни ко да је више дочека.

Аутор: Оливер Вуловић
Извор: Стандард, vaseljenska.com 

Напиши коментар