Бранко Драгаш: Светска криза је изрежирана са циљем да фамилија постане власник свих држава и ресурса планете


Г.Драгаш, нисте дуго говорили за наш лист,молим Вас, да ли можете да нам направите пресек садашње економске ситуације у свету и код нас, тако да наши читаоци могу да разумеју о чему се ради и да нам кажете Ваше прогнозе,јер су се Ваше прогнозе за последњих три деценије показале тачним.

– Хвала Вам,то је прво што морам да кажем, што имате храбрости да ме објављујете. Знате,ја сам најзабранији српски интелектуалац у последњих две деценије ,када нам се ова трагедија десила, и више ме преносе медији у региону и свету, него медији у Србији. Нажалост, последњих три деценије сам тачно предвидео шта ће се догодити,али сва моја писања,медијски наступи и опомињања да идемо погрешним путем,да ћемо доживети колапс и да морамо темељно да мењамо све у нашој држави нису успела. Политичка квазиелита која уништава нашу земљу није хтела да чује за моје савете и данас се ту ништа није променило.  Наставља се наше срљање у пропаст. Што се тиче светске економске ситуације,пођимо прво од тога, да бисмо разумели шта се дешава у свету и где смо онда ми у тој причи, обистиниле су се моје прогнозе из 1991 да ће доћи до избијања велике светске економске кризе. Криза је избила 19.августа 2007 крахом хипотекарних кредита у САД и раширила се у 2008 на финансијску кризу која траје до данас и сада улазимо у другу фазу те опасне кризе.Наиме, ово је криза западне демократије и развијеног капитализма. Неолиберални капитализам,који се заснивао на идеологији да богати буду још богатији, а сиромашни још сиромашнији, довео је до потпуног уништавања средње класе,социјалних раслојавања у,рецимо,САД- ја је зовем Империја у растројству, тако да 1% најбогатијих људи контролишу 83% свих ресурса државе и зарађују као 67% свих других грађана. Познато је да у Империји 50 милиона људи живи на улицама,да немају социјално, здравствено и да се,после хипотекарног слома, на америчким улицама,рецимо у Кливленду, могу у видети шатори у којима живе људи који су вратили куће, јер не могу да отплаћују кредите.У Империји тренутно има празних 21 милион кућа и још ће остати празно 7 милиона, што показује колико је криза разарајућа по државу и њене грађане.Империја је задужена 200.000 милијарди долара и то дуг кога грађани Империје не могу да врате.Дакле, они су банкротирали,али то јпш не смеју да објаве и …

Извините, а шта ће се десити 02.августа? Хоће ли доћи до слома?

– Све што се дешава око 02.августа је превара. То је намерно спиновање светске јавности како би се вратио сјај Империји која пропада.Суштина је у следећем, од избијања кризе до данас Империја је убацила у систем 20.000 милијарди долара штампаних долара. Да то нису урадили распали би се у неколико недеља и имали би грађански рат у Империји.Исти случај је и са несретном ЕУ која је убацила 10.000 милијарди евра. Штампају се долари и еври без покрића, јер од 1971 укинуто је златно покриће, тако да је то највећа историјска превара која и данас траје,штампају се папири и откупљује богатство планете. У суштини ова криза је смишљена у главама Фамилије. Фамилију сачињавају 13 породица које владају светом.Фамилију чине : Ротшилдови,Рокфелерови,Морганови,Шифови,Алдриш,Wарбург и други, дој је главна енглеска краљица који држи власништво 40% планете. Подсећам да је1694 основана Банка Енглеске као национална ,државна,централна банка,али је она ,уствари,била банка неколико породица,дакле,приватна банка. То је била велика превара.Исто се десило 22.12.1913 када је, уочи католичког Божића, на превару основана ФЕД као централна банка САД,али је то била приватна банка горе наведених породица.Тако се остварило оно што је 1790 рекао Амшел Ротшилд – дозволите ми да издајем и контролишем монетарни новац и мене неће интересовати ко прави законе. То је суштина за разумевање данашње кризе.

Ви тврдите да је криза изрежирана ? Зашто? Који је циљ?

– Апсолутно. Кризу је смислила Фамилија да једним јединим циљем да се настави концентрација моћи и власти на планети.Тешко је то објаснити нормалним људима који живе нормалне животе, али ми имамо параноидне лудаке који су спремни све да ураде да би управљали планетом.И зато се човечанство данас налази у кризи. Мислим да је ово више духовна и морална криза,него економска криза. Савремени човек се потпуно изгубио у времену и простору.Потрошачка цивилизација је комерцијализовала односе у породици и у друштву,трчећи за новцем савремени човек је изгубио представу о доброти,поштењу,слободи,правди,љубави,пожртвовању,оданости,смислу и сврси живота. Није смисао живота нагомилавање профита, како то приказују холивудски инжињери људских душа и како како то пропагирају гангстери са Вол Стрита. Живот има неке друге вредности осим материјално-новчаних вредности.У скали људских вредности на првом месту је здравље, па слобода,правда,љубав, а тек после тога иде новац и материјална богатства.Наш народ каже- када си здрав и вода ти је слатка.Савремени капитализам је ментално оболео и нема му спаса. Економски је банкротирао и ми се налазимо на почетку једног новог доба.Ново доба је почело, а да вечина на планети то ни не зна. Криза је сучељавање са реалношћу. Фамилија је индуковала кризу да би безвредним папирима које штампа и које назива долар или евро преузела државе. Случај Грчке је карактеристичан.Већ сам писао о томе да се слобода данас брани у Грчкој.

Како то мислите?

– Видите,Грчка је задужена 350 милијарди евра. То је њен објављени дуг,међутим прогнозе су да је Грчка задужена дупло више. Шпанија је задужена 900 милијарди евра, Италија 1.600 милијарди, Француска 2.500 милијарди, Немачка преко 3.600 милијарди евра и сви су задужени и нико нема реалне изворе да врати тај новац.Грчкој је прошле године одобрено 110 милијарди евра и то није било довољно, него су сада одобрили нових 159 милијарди евра. Из којих реалних извора? Буџет ЕУ је 120 милијарди евра. Кредити су одобрени из штампаног новца. Идеја је врло једноставна и то се сада ради. Грчка не може да врати те кредите, интересантно је, рецимо, да је за прво полугодиште 2011 Грчка повећала своје губитке за 30%, што јасно говори да политичка олигархија Грчке ништа не предузима и да су немири на улицама исценирани због ЕУ, како би се још више новца прогутало. Епилог свега ће да буде, гласноговорници Фамилије то увелико истичу, да ће Грчка морати да прода све своје државне ресурсе :електропривреду, Иинфраструктуру, аеродроме, луке, обалу, плаже, острва, дакле, читаву земљу. И то је циљ кризе. Власници држава ће постати Фамилија. Грци ће бити робови у сопственој држави. Тако се враћамо у модерно робовласничко уређење, што је крајњи циљ Фамилије, која семе замишља као фараона на планети. Саврени робови живе у лажи да су слободни, да имају демократска и грађанска права, док је права истина да су они презадужени робови који морају да раде да отплате камате. Египатски робови нису живели у тој демократској превари, они су знали да су робови.

Страшно. Да се човек уплаши. Да ли постоји излаз из таквог сценарија?

– Наравно. Увек постоји излаз. Један излаз је ово што је урадио монструм из Осла. Лудачка побуна против промашеног цивилизацијског пројекта. Мислим да ћемо таквих случајева имати све више. Овај аријевац из Осла, који хоће да спаси хришћанство, постаће икона фашиста и екстремиста у ЕУ. Пошто је ЕУ у потпуном расулу, неонацистима иде на руку читава ова криза и тако добијамо нови тоталитаризам. Враћамо се на почетак XX века. Нови нацизам и, насупрот њему, нови бољшевизам. Не заборавите историјске паралеле. XX век је почео крахом Титаника, док је XXИ век почео програмираним унутрашњим саморазарањем трговинског центра у Њујорку. Фамилији одговара да дође до великог светског рата. Имате њихове гласноговорнике који тврде да је 7 милијарди људи на земљи много и да је довољно 1 милијарда на планети. То они зову златна милијарда. Подсећам да је Фамилија изазивала све ратове и да је финансирала све учеснике у тим ратовима. Сви знамо да су Хитлера финансирали припадници Фамилије. То је, заиста, болесно стање, али то је тако. Само износим реалне ствари, историјски ппотпуно доказане, да би Ваши читаоци схватили у каквом добу живимо и да бисмо на основу тога могли да доносимо правилне одлуке. Други излаз је да дође до великог светског покрета обесправљених, опљачканих и изманипулисаних грађана света, који ће се удружити и спречити да се деси нови покољ и спречити сценарио кога су зацртали манијаци из Фамилије.

Да ли је то могуће?

– Не знам. Волео бих да је могуће. Зависи од оних који су поробљени.

А где је покриће?
А где је покриће?
Када све ово знамо, на овај начин како сте нам то изнели, реците нам шта ће бити са нама?

– На све ово што сам изнео и што се дешава у свету, долази наш проблем. Ми, Срби, смо добар, наиван и поштен народ, историјски народ, храбар народ, али имамо неколико националних особина које су катастрофалне по нас саме. Ми смо једини народ у свету који ради против самих себе и својих националних интереса, бирајући политичаре да нас воде који ништа не знају, који су лудаци, олош, праваранти и криминални типови. За све несреће које су нам се десиле криви смо ми сами. Нико нам други није крив. Срби су талентовани за науку, уметност, бизнис, спорт, али смо потпуни дилетанти за политику. Наш народ је поводљив народ и лако га је, нажалост, поткупити. Не мислим само на 100гр кафе за изборе, него мислим на опше стање у којем народ верује блентавим политичарима на власти. То је за мене запањујуће. Дакле, све трагедије које су нам се десиле у последњих два века, прескачем потпуно непотребан стратешки сукоб са Турцима 1389, ту битку Стефан Немања, највећи српски државник, никада не би прихватио, десиле су се јер смо имали неспособну политичку квазиелиту која није разумела историју и није повлачила праве визионарске потезе, него су немилосрдно жртвовали свој народ као да се ради о неком туђем, непријатељском народу. За мене је то поражавајуће. Могли смо да избегнемо и Прво и Друго велико клање, где смо ми највише страдали, могли смо да избегнемо комунизам, Милошевића, распад Југославије, избеглице и прогнанике, НАТО бомбардовање, петооктобарске контрареволуционаре и преваранте, могли смо да избегнемо неолиберални сценарио уништавања Србије и нашег народа, али ништа од тога нисмо успели само због тога што је политички олош на власти и опозицији гледао своје личне интересе и нису имали никакву националну, нити државотворну визију и стратегију.Тако смо доспели у данашње стање банкрота и распада Србије.

Ви стално у Вашим текстовима тврдите да смо окупирани изнутра. Шта то значи?

– Све што сам имао да напишем о промашеном националсоцијалистичком покрету написао сам 1987 до 2000 године и нежелим више о томе да говорим. Нажалост, остварило се све оно што сам писао. Историја нека суди о томе. Моје критике су усмерене на нову власт од 2000 до 2011, која је иста власт, неспособна, корумпирана, дилетантска, похлепна и примитивна, мада се сакрила иза пропаганде о европским интеграцијама. Признајем да сам читаву деценију учествовао у финансирању опозиције, верујући да ћемо срушити деспотски режим и створити модерну Србију. Међутим, када сам 09.октобра 2009 видео шта раде револуционари са улице, повукао сам се и почео да пишем критичке текстове. На молбу мог друга Зорана Ђинђића сам се укључио да помогнем и ту сам остао до фебруара 2001…

Извините, за тренутак, можете ли да нам кажете шта се десило између Ђинђића и Вас ?

– Ми смо се разишли јер ја нисам хтео да учествујем у нечему у шта нисам веровао. После 12 година нашег интезивног дружења у рушењуу режима Милошевића, видео сам да се примењује погрешан концепт и нисам хтео да учествујем у томе. Сва моја писма Ђинђићу у тих сто дана објављени су у књизи Куда иде Србија? Књига је објављена 05.10.2001. Суштина је да је Ђинђић наивно поверовао у незналице који су му се представили као стручњаци Лабус, Динкић, Ђелић, Питић и остала булумента полтрона и лицемера, који нису имали ниједан дан радног стажа у привреди, који су били теоретичари социјалистичке економије, неуспешни асистенти или прогнани саветници из земаља у транзицији. Они су Ђинђића убедили да се одустане од економског програма који смо 1999 урадили водећи стручњаци из Србије и расејања, тврдим да је то најбољи државотворни програм у XX веку за нашу нацију, програма који је био визионарски, стратешки и оперативно уобличен, да би применили пропали концепт ММФ-а који нас је довео до банкрота. Имате на стотине мојих текстова и хиљаде предавања по Србији где сам отворено сукобио са тим концептом и са његовим промотерима. Суштина је била у томе да се, после петооктобарског преокрета на улицама, није променила тоталитарна структура власти, него су победници са улица, као некада јакобинци, упали у институције и приватизовали их. Дошло је до чврстог савеза између врха крупног капитала, врха тајних служби, врха криминала и врха ДОС-а. Тај савез је блокирао промене у Србији и довео је до пљачкања државе и њених грађана. Тај савез је Ђинђића извео на стрељање. Морају се још многе ствари ту отворити да бисмо коначно сазнали ко стоји иза тог стрељања. Тај савез је изнутра окупирао Србију и због тога сам рекао да смо окупирани изнутра. Поносан сам што сам се први побунио против њих и што сам опомињао грађане где ће нас тај криминални олош довести.

Сви сада видимо да је ситуација драматична. Познати сте као човек који нема длаке на језику. Можете ли да нам кажете шта даље? Имали решења?

– Ако треба да дам решења, потребно је да дам дијагнозу стања. Не знам да ли имамо простора за краћу дијагнозу стања?

Наравно, изволите.

– Србија је банкротирала, али то нико не сме да објави. Први сам 2008 изашао са идејом да се објави банкрот и уведу привремене мере у привреду наредних годину дана. Нико то озбиљно није схватио. Погледајмо цифре. Оне најбоље говоре о нашој пропасти Дакле, 7,12 милиона грађана Србије је реално произвела прошле године 13,6 милијарди евра БДП, док статистички фалсификатори приказују да је то 32 милијарди евра. Наш укупан спољни дуг, јавни и приватни, је достигао 26,675 милијарди евра, што је 190,59% БДП. Презадуженом земљом се сматра она земља која има 80%. Значи, ми се математички налазимо у дужничком ропству. Укупна наша задуженост држава, привреда и грађани износи – 37,44 милијарде евра. Само грађани су задужени 5,2 милијарде евра. Ти сви показатељи говоре да смо банкротирали. Гледано према извозу, који је прошле године износио свега 7,23 милијарде евра, ми смо,према коефицијенту извоза/задужености, достигли 3,69, док је дозвољено 2,2. У 2010 није плаћено 1,55 милијарди евра главнице и камате 270 милиона и то је пребачено у ову годину. Укупне обавезе за ову годину су преко 5,1 милијарду евра. Нико не говори како ћемо то вратити. Наставља се наркоманска политика задуживања и расипништва. Имамо 63.000 предузећа блокираних са дугом од 2,27 милијарди евра у којима ради 108.686 радника који не примају плату. Примарни новац је у периоду 2001-2010 растао по стопи од 451%, плате су расле по стопи од 553%, док је курс растао свега 175%. Курс се вештачки држи и то ће довести до катастрофе. Према осталим параметрима реална вредност евра је 215 динара. Када динар пропадне, јер нема ефикасне и извозне привреде да га брани, настаће катастрофа за грађане. То се десило у Русији у једном дану у августу 1998, рубља је за неколико сати пропала 400%. Када сам то Русима говорио 1991 да ће се десити смејали су се. Ови наши експерти се спрдају. Драматичност економске ситуације погоршава чињеница да имамо 1.620.000 пензионера који живе на рубу егзистенције, али да је дошло до тога да су и њихове пензије угрожене јер се са 40% пуне из буџета, који је празан. Само за првих шест месеци 2011 године буџет је у месечно у минусу по 150 милиона евра, што значи да ће овај минус нарасти ове године на скоро 2 милијарде свра, а планирани је био 1,2 милијарди евра. Политичари на власти немају никаква решења осим да задужују државе. Пошто је изборна година, то задуживање ће се увећавати. Граде на сави најскупљи мост за 250 милиона евра, исти такав мост у Ротердаму преко мора кошта 43 милиона евра. Лудаци! Ништа их не занима, осим њихових личних интереса. Партије су гангстерске организације које обезбеђују законске оквире за пљачку. Приватизација је потпуни промашај. Сада их ЕУ притиска, после свих дописа које смо као Удружење мањинских акционара Србије слали Бриселу, да се преиспита приватизација и похапсе министри. Привреда је уништена, незапослено је милион људи, 700.000 инвалида нема никакве услове за живот, 300.000 деце гладује у Србији која има 4,2 милиона ха обрадиве површине и где се не обрађује 800.000 ха. Страшно. Социјална ситуација се најбоље види по све ужаснијим криминалним злочинима по Србији. Ужас један. Сестра убија брата,син оца и обртнуто. Потпуно расуло друштва. За то време на националним телевизијама примитивизам, простаклук, вулгарност и перверзије. Морамо да признамо да смо болесно друштво и да треба да се лечимо.

Како да почне лечење?

– Ако знамо право стање, онда нам треба права стратегија за лечење. Праву стратегију доносе нови људи. Значи, треба нам нова стратегија и нови људи. Сви људи који су од 1990 до 2011 у политици су заражени и нису употребљиви. Политичари су олош. И власт и опозиција. То је једна иста страна политике. Нама треба нова политика у коју ће се вратити морал. Значи, прво морална обнова друштва. Када ће нам бити боље? Када престане да се лаже и краде. Групација стручњака коју предводим окупљена је око нестраначе и невадине организације Економски покрет. Имамо конкретан и оперативан економски програм и способни смо да покренемо привреду. Више нема велике приче и обећавања. Грађанима треба рећи праву истину, подвући црту и окренути другу страну. Чист лист, зато се залажем за банкрот. Банкротом се подвлачи та црта и уводе привремене мере у привреду на годину дана. Морају да се похапсе тајкуни и политичари криминалци. Мора да им се национализује имовина према Закону о преклу капитала од 1990 до 2011. Знам ове новокомпоноване експерте који нису имали ништа 2000, шетали су у подераним патикама, сада пију флашу вина од 2.000 евра. Без дана радног искуства у струци постајали су гувернери, министри, потпредседници владе. Озбиљан свет нам се смеје када разговарају са нашим политичарима. Зато је важно да се направи нова државна и национална стратегија. Треба ослободити РТС и направити јавни диалог о предлозима како да се извучемо из овог хаоса. Није тачно да нема поштених и стручних људи, није тачно да су сви депримирани и да нече да се ангажују. Сваки дан срећем сјајне људе из земље и расејања и можемо да направимо велики заокрет само ако ти људи добију простор за рад.

Ви мислите да је могуће да им политичари отворе простор за рад?

– Не. Политичари то неће урадити. Они се плаше конкуренције и све ће да ураде да до краја остану на власти. Макар Србија пропала, они ће се борити само за себе и своје партијске интересе. Грађани су дужни да то ураде. Прави интелектуалци морају да проговоре и да се укључе. Нико нема права да стоји са стране. Не смемо судбину државе и нације да буде у рукама неспособних и неиживљених политичара. Мора да се направи нова политичка елита.

На кога конкретно мислите?

– Мислим да би било најбоље да се направи један широки грађански покрет у коме би носиоци били људи који се нису професионално бавили политиком. Ми из струке и бизниса спремни смо да помогнемо. Суштина је да политика не буде место за остваривање личних интереса. Политика мора да брани интересе читаве заједнице. Политичари су наше слуге који морају да раде у интересу грађана.

Како то да постигнемо? Како да добијемо такве политичаре?

– Конкуренцијом. Одређивањем правила игре. Ко прекрши правила игре биће кажњен. Предлагао сам после Петог октобра да се похапсе тајкуни, корумпирани политичари и да им се национализује имовина. То би био одличан васпитни пример за будуће политичаре. И сада треба да урадимо. ЕУ то сада тражи од нас.

Како према ЕУ?

– Ми смо европски народ, али нисмо зрели за ЕУ. Наш национални интерес није да овакви уђемо у ЕУ. Уосталом, ЕУ је у распаду и имају велике проблеме. Ми морамо да гледамо наше интересе. Потребно је да уредимо државу, развијемо привреду, развијемо село, направимо европскке путеве, здравство, правосуђе и институције и онда, када плата буде просечна 2.000 евра, а пензија 1,200 евра, е, онда идемо да разговарамо за улазак у ЕУ. Остало све су Тадићеве пропагандне флоскуле које ће грађане скупо коштати.

Где ми треба да се окренемо? Коме? Којим силама?

– Ми треба да гледамо само своје националне интересе. Залажем се за двојно књиговодство, приход и расход. Шта добијамо а шта губимо. Тамо где имамо интересе, тамо ћемо да се окрећемо. Ми не можемо да променимо велике силе. Наш БДП у свету учествује са 0,02%. То је наша реална снага. Прича о небеском народу је глупост. Ако хоћемо да трајемо, морамо да учимо од народа који трају. Узор треба да нам буду Јевреји. Империје су пропале, али Јевреји трају.

Каква влада треба да буде?

– Влада националног спаса. Примије, два потпредседника и 9 министара. Највише 10 луксузних аутомобила. Тадићев БМW од 600.000 евра треба одмах продати. Непристојно је да у држави где деца гладују и где 80% становништва живи бедније од јапанске краве да предедни вози такав аутомобил. Након банкрота уводи се ригорозна штедња у држави. Данас преко 600.000 љиди живе на буџету, док се у производњи налазио једва 500.000 људи. Стратегија је да људе скинемо са државних јасли и да их обучимо на тржишту да могу да се баве приватним пословима. Уместо да празне буџет, они ће пунити буџет. Премијер ће радити за плату од један евро годишње. Пописаћемо му имовину и неће моћи да се богати малверзацијама. Ако влада ради добро нека добију проценат од раста БДП. То је менаџерски приступ. Када направите раст БДП од тог пораста добијате проценат. Ако не успете, узимамо вам имовину.

Ко ће то да прихвати?

– Прихватиће они који знају посао, који су сигурни у себе, који имају стручне тимове, који желе да раде јавно, који желе да зараде законски и који су спремни на ризик. Таквих појединаца има. Знам многе који би ушли у менаџерске тимове за спас Србије. Нама треба 120.000 менаџера на свим нивоима. Треба нам општа компјутеризација друштва. Требају нам нова знања за ово ново доба. Све што су их до сада учили треба да падне у воду. То више не вреди. Криза је све то обрисала.

Какво је то ново доба? Ви кажете да смо ушли у то доба?

– Јесмо. Време обиља је завршено. Време расипништва и живота на кредит. Дошло је време реалне економије ,знања и штедње. Млади то морају да схвате. Што пре схвате, боље ће проћи у животу. Тешко време је пред нама. Неколико генерација мора да плати цену непромишљености њихових предака. Уколико будемо извршили брзе промене у друштву, онда се отвара велика перспектива Србији.

Има ли Србија перспективу ?

– Има. Огромни су наши ресурси које можемо ставити у функцију. Имамо стручњаке који знају да раде. Само их треба пустити и створити им услове да им држава не смета.

Где видите развојне шансе Србије?

– Прво, људи који су незадовољни и који траже бољи живот. Људи у Србији и људи у расејању. Не можете да верујете какав је то потенцијал који је потпуно неискоришћен. Друго,храна. Прошле године храна је у свету поскупела 36%. Прогнозе су да че за 20 година храна да поскупи 120%. Затим, енергија. Имамо хидроенегетски потенцијал за 980 минихидроелектрана. Имамо инвеститоре, али је проблем неспособна администрација. Повећали су број људи у администрацији на 30.000 чиновника, уместо да читаву администрацију компјутеризују и смање администарцију на свега 5.000 чиновника. Имамо термалне изводе воде са температуром до 70 степени и уместо да то искористимо да грејемо стакленике, да производимо поврће и цвеће, та вода отиче и служи да сељаци шуре прасад. Треба да учимо од Холандије, која има 980.000 ха обрадиве земље, отете од мора, пет пута мање од нас, али која има БДП 575 милијарди евра прошле године. Само на производњи цвећа Холандија зарађује 200 милиона евра дневно, што је 32 милијарде годишње. Предлажем да у новој влади министар за пољопривреду буде из Холандије. Даље, индустрија, мала и средња предузећа могу да производе мале серије за велике компаније. Опреме имате по развијеном свету колико хоћете, ми имамо слободне хале, имамо стручне људе који зању да раде и можемо да направимо сваки производ на свету. Наши приватници су први издржали све недаће, способни су да наступају на свим тржиштима света само да их властита државе не злоставља. Према патентима смо водећа нација у свету, али искоришћеност патената је свега три одсто. Зашто? Влада нема слуха за привреду. Њих не занима привреда,развој и будућност грађана. Њих занима само да пљачкају док су на власти. Зато је пресудно важно да се промени политика која је довела до потпуног уништавања Србије и грађана.

На крају, шта препоручујете нашим читаоцима? Који је Ваш савет?

– Дошло је ново доба и мора да се сви мењамо. Младима саветујем да уче и да се прихватају сваког посла. Сви морамо да штедимо и да се рационално понашамо. Не узимајте кредите, радите неколико послова да преживите. Вратите се на село. Научите да обрађујете земљу, месите хлеб и спремате храну. Криза која долази ће бити разорна. Спас је за оне који буду производили храну. Купујте злато и сребро. Цена злата и сребра ће скочити у небеса. Прави се нова валута. Светске финансије су у колапсу. У кризи се праве паре. Али парве паре они који су мудри, штедљиви, професионални, предузимљиви и који знају да раде у тиму. Научите да радите у тиму и да делите. Нова цивилизација доноси човека који није потрошачки дебил. Човека који зна да мисли и који зна да штеди. Угасите телевизију и посветите се породици. Разговарајте увече са децом. Осмислите свој живот и немојте да чекате да вам држава нешто поклони. Не стидите се што сте Срби. Ми нисмо геноцидан народ. Ми имамо шта да понудимо човечанству. Али то морају да ураде неки нови људи. Добру политику воде добри људи.

Извор: Ужичка недеља
Пренето: http://pokretzasrbiju.info


Напиши коментар