Гориво плаћамо скупље него у ЕУ

Већ дуже време смо земља са најскупљим бензином и дизелом у региону
Већ дуже време смо земља са најскупљим бензином и дизелом у региону

Гориво у Србији све је скупље, а наша земља не само да је по ценама деривата далеко испред региона, већ је скупља и од бројних земаља западне Европе.

Бензин и дизел тренутно су скупљи код нас него у Луксембургу, Шпанији и Аустрији, а назнака појефтињења нема.

Нафтни деривати већ дуго нису појефтинили иако цена нафте у овој години осцилира. Током протеклог месеца црно злато је бележило и драстичније падове у цени, али према објашњењима домаћих нафташа, то није било довољно да цене на пумпама код нас падну.

Да све буде горе, тржиште деривата је од почетка године либерализовано и возачи никако да виде ефекте те мере. Наиме, од либерализације тржишта нафтних деривата у Србији прошло је девет месеци, али чини се да слободно формирање цена није донело очекивано појефтињење за потрошаче.

Већ дуже време смо земља са најскупљим бензином и дизелом у региону. Ови деривати су знатно јефтинији у Босни, Румунији, Македонији и Бугарској. Ипак, занимљиво је да је Србија иза себе сада оставила и земље попут Мађарске, Пољске и Словеније, где је стандард грађана много виши.

Чини се, међутим, да нико нема право објашњење зашто плаћамо најскупље деривате у региону и зашто смо једна од скупљих земаља у Европи.

Бора Татић из Удружења приватних нафтних компанија каже да скупо гориво плаћамо због великих државних захватања. „Ту првенствено мислим на високе акцизе на гориво. Али, оне неће бити смањиване зато што пуне буџет“, наводи Татић.

Нафташи су склони да кажу да је за све крива држава и њена фискална захватања, али је чињеница да се и сами ретко одлучују на појефтињења, чак и када за то има оправдања.

Посебно је апострофирано то што је од почетка године два пута дошло до измена акциза и што су оне, летос, изједначене на вишем нивоу. Иначе, на државна захватања односно на акцизу и ПДВ одлази више од 55 одсто укупне малопродајне цене бензина и дизела.

И у Влади мисле да је гориво прескупо

„У име Владе Србије могу да кажем, да нисмо у потпуности задовољни ценовном политиком највећег броја актера на нафтном тржишту Србије. Спремни смо да уколико буде настављено са оваквом праксом предузмемо све мере како би смо заштитили интересе грађана и привреде“, рекао је Петар Шкундрић, саветник за енергетику премијера Србије.

Точи се за „једну црвену“, па колико може

Уобичајено је да промет опада након сваког поскупљења бензина у малопродаји
Уобичајено је да промет опада након сваког поскупљења бензина у малопродаји

Истовремено, последње поскупљење горива, до којег је дошло крајем августа, изазвало је смањење промета горива у Србији за око 10 одсто. Бора Татић, заменик председника Удружења приватних бензинских пумпи, истиче да продаја горива зависи искључиво од тога колико су за нафтне деривате спремни да издвоје возачи аутомобила.

„Колико ће литра бензина возачи сипати у резервоаре својих аутомобила зависи искључиво од прихода које поседују и калкулације у односу на тренутну висину цене горива. Имамо ситуацију у којој је гориво у Србији поскупело а с обзиром на висине акциза његова цена је и иначе висока“, каже он.

Татић наглашава да је „у овом тренутку бензин у окружењу је свугде јефтинији него у Србији. Због тога се потрошачи који живе у пограничним деловима земље рађе одлучују да бензин купују у суседним земљама него код нас“.

Он додаје да су потрошачи спремни да дају фиксну суму за бензин. Најчешће се ради о износу од 1.000 динара и без обзира колико бензина могу да пазаре за ту суму .

Милан Ракић, председник Удружења власника приватних пумпи Србије, објашњава да је „сасвим уобичајено да промет опада након сваког поскупљења бензина у малопродаји. То се десило и овог пута. Такође, промет бензина опада и због лоше политике коју је у протеклом периоду водило некадашње Министарство енергетике“.

„Наиме, дозвољено је да се течни нафтни гас користи као гориво, а акцизе за њега су ниже. Стога се велики број возача определио да се вози на гас. Такође, потпуно је бесмислено да се лож уље на нашим пумпама продаје као гориво“, наглашава он.

На пумпама у Србији бензин БМБ 95 кошта од 125,8 до 135,4 динара по литру, евро премијум од 131,6 до 140,9 динара, дизел Д2 од 119,7 до 129,4 динара, евродизел од 129,6 до 139 динара по литру, ауто гас од 58,7 до 63,8 динара по литру. Након што је Нафтна индустрија Србије, крајем прошлог месеца, повећала малопродајне цене горива на својим бензинским станицама, приватне пумпаџије су се одлучиле да следе њихов пример.

Извор: Данас

Напиши коментар