„Зукорлић велича злочине над Србима“

Према Викиликсу Зукорлић и Церић побуњују Бошњаке због политичке користи
Према Викиликсу Зукорлић и Церић побуњују Бошњаке због политичке користи

Недавни поход присталица муфтије Муамера Зукорлића у насеље Хаџет, где је „проучена“ дова (молитва) Бошњацима које су комунистичке власти стрељале 1945. године, „само зато што су били Бошњаци и муслимани“, још једно је у низу величања злочина који су почињени над Србима и другим неистомишљеницима током Другог светског рата.

Могуће је да је на Хаџету страдао и неко невин, али међу стрељанима нису само Бошњаци, било је и Срба и Руса сарадника окупатора, а највише припадника злогласне муслиманске милиције која је у име велике Албаније, починила страшне слочине над Србима у овом крају.

„На Хаџету су јавно стрељани ратни председник општине Ахмет Даца и командант града Аћих Хаџиахметовић, као и њихови сарадници који су, у сарадњи са Немцима и другим окупаторима, организовали ратне походе у српска села, палили, убијали и рушили све пред собом. Ко год није успео да побегне на Голију или према Рашки био је брутално убијен“, истиче се у саопштењу Раса у коме се наглашава да је и поход на Хаџет као и друге активности које се спроводе у Рашкој области имају за циљ најпре аутономију, а потом отцепљење од Србије.

Многи Бошњаци тврде, међутим, да Ахмет Даца и Аћиф Хаџиахметовић, као ни многи други стрељани, нису били никакви злочинци већ да су хероји који су у тешким ратним временима, пред насртајем четника, бранили свој народ и веру. Било је и предлога да се они судски рехабилитују, па чак и да им се подигне споменик у Новом Пазару.

Немце дочекали са цвећем
„Слике из 1945. године пуно тога казују о активностима Хаџиахметовића, и других. Између осталог, забележено је како Немце у Новом Пазару, у центру града, дочекају са црвеним тепихом и цвећем. Постоје и други непобитни докази о сарадњи са окупатором“, истичу у Удружењу Рас.

Извор: vesti-online.com

Напиши коментар