Кфор: Косово без Срба – Косово без проблема


КФОР негира употребу бојеве муниције, докази их демантују
Рањени Србин: КФОР негира употребу бојеве муниције, докази их демантују

Нижи официри Кфор-а који су 1999. стигли на Косово причали су како су дошли да би бранили Албанце а не Србе, иако је улога међународне мисије да одржи мир међу свим припадницима етничких заједница. Циљ Кфор-а је да на Косову остану само Албанци, али се у том случају намеће питање – зашто би Кфор остао на КиМ ако чува само један народ?

Инциденти на северу КиМ, у којима је данас рањено више од десеторо Срба, само су потврда да НАТО већ 12 година води бескрупулозни рат против Срба на овим просторима. Као што су НАТО бомбардери 1999. године атаковали на Србе „апачима“ и бомбама са осиромашеним уранијумом, тако данас, како каже министар за КиМ Горан Богдановић, Кфоровци нападају голоруки народ гуменим мецима и ударају на њихово национално достојанство ограђујући део Космета бодљикавом жицом.

Различити аршини

Подаци из скорије историје потврђују да Кфор показује различит приступ према националној заједници Срба на Космету. Сваки потез уперен против безбедности Срба за Кфор је небитан; сваки потез Срба који желе да очувају национални идентитет, достојанство и голи живот за Кфор је повод да демонстрира силу!

Када су Албанци палили цркве и манастире на Космету, то очито за представнике међународне мисије није представљало разлог за интервенцију. Али, када Срби ставе песак на улице, када подигну барикаде на којима бдију, оне Кфору очито изгледају као тенк на који би требало да пуцају и који постаје – легитимна мета!

Кога Кфор чува?

Житељи Космета, који су „испратили“ НАТО бомбе и „дочекали“ Кфор, сада по ко зна који пут на својој кожи осећају да је ова међународна мисија присутна на КиМ да би бранила Албанце, а не да би штитила и њих, и Србе, и Роме.

– Нижи официри Кфор-а који су 1999. дошли на Косово и Метохију причали су како су ту да би бранили Албанце а не Србе, и та теза се данас показује као тачна. Припадници Кфора понашају се као да су на Косову присутни и српска војска и српска полиција које чувају српски народ, а да је њихов циљ да штите Албанце! Циљ Кфора је да на Косову не остане ниједан Србин, јер у том случају они више неће имати проблема, бринуће само о Албанцима. Зато се намеће питање да ли је Кфор дошао на КиМ да штити мањинске заједнице или да их заувек протера? – наводи наш извор.

После најновијих инцидената, остаје нејасно на који начин ће Кфоровци оправдати пуцње на Србе, на оне исте које по Резолуцији 1244 морају да чувају исто као и Албанце и Роме?

Извор: С медиа


Напиши коментар