Победа породичне Србије: У Србији неће бити геј параде!


Покрет Двери - За живот Србије изражава захвалност свим грађанима из Србије и дијаспоре који су потписали нашу петицију за отказивање геј параде.
Покрет Двери - За живот Србије изражава захвалност свим грађанима из Србије и дијаспоре који су потписали нашу петицију за отказивање геј параде.

У Србији неће бити геј параде – рефрен је који у овом часу одјекује Србијом. Неко ће се можда питати зашто је отказивање тзв. „Параде поноса“ победа грађана Србије?

У национално и економски пониженој и посрнулој земљи, манифестација „Параде поноса“ је ругање суштинским и егзистенцијалним проблемима обичног човека.

Зато је ово победа породичног система вредности и пружа наду и веру за друштвени заокрет, и почетак бављења правим темама, међу којима породица мора бити на првом месту.
Покрет Двери – За живот Србије изражава захвалност свим грађанима из Србије и дијаспоре који су потписали нашу петицију за отказивање геј параде.

Захвалност је тим већа што су петицију потписивали грађани Србије различитих вероисповести и националних припадности. Захваљујемо бројним јавним личностима које су нас подржале у овој кампањи, као и свим друштвеним групама и организацијама које су дале допринос у овој заједничкој борби.

Користимо се приликом да поздравимо одлуку државних установа које су имале довољно друштвене одговорности и политичке озбиљности те су одлучиле да онемогуће одржавање овогодишње геј параде.

Осећај да смо победили у једној од значајнијих борби за породичне и друштвене вредности у Србији ипак је помућен тешким стањем наших сународника на Косову и Метохији, те и овом приликом позивамо државне органе да се сада пуном снагом и са повећаном озбиљношћу посвете пружању сваке врсте помоћи Србима на барикадама на северу јужне српске покрајине.

Наш допринос овом свенародном и државном окретању ка најважнијој теми – одбрани Косова и Метохије огледа се у одлагању Породичне шетње за неки други термин.

Иако нема основа за забрањивање Породичне шетње, Двери су спремне да дају свој допринос друштвеној одговорности. Концентришемо се и на петицију за смену Бориса Тадића која од 3. октобра креће у више од 50 општина Србије, јер неко мора да одговара за катастрофалну политику Европа нема алтернативу која је Србе на Косову и Метохији довела до руба опстанка.

Позивамо све оне који су заједничким деловањем остварили ову победу да се истим снагама усмеримо на подршку српском народу на барикадама на северу Косова и Метохије.

У Београду, 30. септембра 2011.

Управни одбор Двери


Напиши коментар