Психотест


Систем власти и концепт државе који под хитно морају да се промене!
Систем власти и концепт државе који под хитно морају да се промене!

Податак да у Србији данас има 16.000 километара путева препуних рупа и да је због катастрофалног стања инфраструктуре наша земља на светској листи конкурентности на јадном 131. месту (од укупно 142!) јесте најтежа и најконкретнија оптужница досистичког политикантског концепта.

Џаба све велике приче, крупне заклетве и громопуцателне европејске пароле, џаба све предизборне и постизборне шарене лаже! Људи моји, па ови наши вајни политиканти, ови краватирани упеглани драмосери и лелемуди, ови што нам већ 11 година продају муда за бубреге, па ти, бре, не умеју ни улице да закрпе!
И о чему ми онда овде уопште више да причамо?! Чему да се надамо са владајућом, политичко-економском елитом, која је за четири године Цветковићеве владе направила једва педесетак километара аутопута?! О каквој будућности можемо да причамо са људима који ни после пуне деценије власти нису успели да изграде нормалан, људски пут кроз равну Војводину?! О каквој нам, бре, они Европи говоре кад за све ове године нису направили ниједан једини капитални инфраструктурни објекат?! Притом, да се подсетимо, у Србију је од Петог октобра, по основу приватизација, инвестиција и донација ушло више од 50 милијарди евра! Ало, бре, више од 50 милијарди!!! Па, где су, бре, и на шта су отишле толике паре?!

Да се ми разумемо, рупе по српским путевима сведоче заправо о великој рупи у нашим животима. Рупе по српским путевима јесу заправо рупе у нади просечног Србина који је данас потпуно убијен у појам и не верује више у било какву могућност бољег живота! Страшно стање српске инфраструктуре најбоље описује страшно стање колективне српске свести која ћутке пристаје на неправду, али и страшно стање у српским медијима који су успешно трансформисани у досиситички пропагандни сервис!

Тако је. Систем је овде у питању. Систем који је скројен по мери корумпиране, партократске врхушке, систем који ће на крају појести сам себе. Систем власти и концепт државе који под хитно морају да се промене! Јер, ако власт у овој земљи настави да буде само средство за остварење личних и страначких интереса, ако политика и надаље буде најисплативији облик организованог криминала, онда смо сви ми заправо осуђени на лагано умирање.

И зато, хоћу да кажем, Срби ће на следећим изборима, кад год они били, полагати колективни психотест. Ако опет пристану на лаж, ако још једном наседну на празна обећања, ако поново масовно гласају за лажне европејце, онда ће то бити финални доказ тезе да Срби јесу луд народ!

Аутор: Драган Ј. Вучићевић
Извор:Press


Напиши коментар