Сексуалне разноврсности за децу

Организована је раскошна свадба, после које су краљ и краљ заједно владали земљом
Организована је раскошна свадба, после које су краљ и краљ заједно владали земљом

Био једном један принц. Желео је да се ожени, али му се ни једна принцеза није свидела – ни она из Тексаса, ни са Гренланда, ни из Индије. Онда су га упознали са принцезом Либегунде и он се заљубио. Али у њеног брата…

„Тражи се принцеза…“, пише о новој образовној иницијативи у Немачкој новинарка Франкфуртер алгемајне цајтунга Лидија Хардер, и објашњава: „…јер, принц би да се ожени. Али, ниједна му се не свиђа. Ни она из Тексаса, ни она са Гренланда, ни она из Индије.
Затим су га упознали са принцезом Либегунде, и принц се заљубио, али – у њеног брата Херлиха. Организована је раскошна свадба, после које су краљ и краљ заједно владали земљом“.

Реч је о причи за децу од четири године навише, која је са другим књигама постала део образовног комплета, боље речено, коферчета, које ће од јесени бити у употреби у основним школама у Берлину. Ауторка доноси цитат из једне од сликовница у том комплету: „Пре много, много времена, већина породица је у књигама изгледала овако: тата, мама, мали дечак, мала девојчица“. Пре много, много времена?

Ствар постаје јаснија када се има у виду да је поменути кофер део иницијативе „Самоодређење и прихватање сексуалне разноврсности“. Та иницијатива је донета у берлинском Сенату 2009. уз једногласну подршку свих посланичких клубова, у циљу сузбијања дискриминације „лезбејки, гејева, бисексуалних, транссексуалних и интерсексуалних људи“. „И више од тога“, пише ауторка, „основцима би требало пружити друкчију, разноврснију слику породице“. „У коферчету је, између осталог, и игра меморије у којој парове чине два оца или родитељи-готичари…“

Извор: dw-world.de

Грађани Србије, да ли овако замишљате школовање своје деце?

Напиши коментар