„Штовани сусједи“


Сазнали смо да хрватски грађевинари годишње зараде 150 милиона евра у Србији!
Сазнали смо да хрватски грађевинари годишње зараде 150 милиона евра у Србији!

Када сте чули да је неки Хрват претучен у Београду? Или да му је разбијен ауто? Никад, наравно. А када сте чули да је нека српска фирма направила добар посао у Хрватској? „Идеа“, „Фриком“, „Сомболед“, „Тоза Марковић“, „Џоли тревел“ – на стотине хрватских фирми остварује профит у Србији, а на неке смо толико свикли да их већ рачунамо у наше.

А у Хрватској не ради НИЈЕДНА српска фирма!

Нешто је покушавао Мишковић, комбиновао са „Агрокором“, „Комтрејд“ и „Галеб“ такође, али на крају – ништа.

Екипа српских новинара летос је у Загребу дала све од себе не би ли пронашла неки српски производ – бавили смо се правим истраживачким новинарством. Узалуд.

И онда сазнамо да хрватски грађевинари годишње зараде 150 милиона евра у Србији! А наша државна политика је да развијамо грађевинске фирме. Чије?

И мада је наша оператива ангажована на свим капиталним пројектима, шњур односе странци: мост на Ади граде Немци, (и када је долазио Дискавери да снима то светско чудо, референце и славу побрао је „Пор“). Мостове у Новом Саду Аустријанци и Шпанци, путеве граде и Грци, а има и португалских фирми.

И ко нам је крив? И за то што нас туку по Сплиту и околини и то што нам само на грађевини узимају 150 милиона евра. И за то што су патентирали бизнис с изнајмљивањем хрватских регистарских таблица за српске туристе! Као званичан, државни, легалан посао?!

Чињенице су: хрватским грађевинарима држава је основала огроман гарантни фонд који их подржава. Српски то немају. Српски грађевинари немају ни референце, јер углавном раде као подизвођачи великим страним фирмама. Званична политика хрватске државе је да не дозволи српским фирмама да примиришу у лијепу њихову. А ми смо од 2000. широм отворили Батровце, па више од 15.000 Срба у Србији ради за Хрвате.

А ко је крив? Закључите сами.

Извор: Курир, vaseljenska.com


Напиши коментар