Британија: Диктатура на „мала врата“


 Тереза ​​Меј: Ја овде у министарству видим проблеме које имамо јер не можемо да депортује људе који су осумњичени за тероризам
Тереза Меј: Ја овде у министарству видим проблеме које имамо јер не можемо да депортује људе који су осумњичени за тероризам

Британска министарка унутрашњих послова Тереза ​​Меј предложила је укидање Закона о људским правима јер наноси штету борби против тероризма.

Одредбе Закона сметају напорима Министарства да депортује осумњичене за тероризам, па је министарка у интервјуу за британски дневник „Дејли телеграф“ рекла да сматра да земља „има одређене проблеме“ са тим законом, који инкорпорира Европску конвенцију о људским правима.

„Ја овде у министарству видим проблеме које имамо јер не можемо да депортује људе који су осумњичени за тероризам. То се могло видети у случају неких страних криминалаца који су у Британији“, рекла је она.

У међувремену, у Манчестеру је у току конгрес Конзервативне партије, који ће трајати до 5. октобра и очекује се да ће се ту повести жестока дебата између торијеваца и њихових либерално демократских партнера, који су велики заговорници овох закона.

Пре само две седмице, заменик премијера и вођа либерал демократа Ник Клег инсистирао је да Закон о људским правима „сигурно остаје“, док је министар енергетике Крис Хан упозорио да ће његовој странци „бити прилично непријатно“ у коалицији уколико се наде конзервативаца о укидању закона остваре.

Извор: vaseljenska.com


Напиши коментар