Еулекс истражује везе својих званичника са ШИК-ом


Окидач за истрагу рада и веза службеника Еулекса јесте недавна мистериозна смрт у Немачкој сведока Агима Зогаја
Окидач за истрагу рада и веза службеника Еулекса јесте недавна мистериозна смрт у Немачкој сведока Агима Зогаја

Француска обавештајна служба испитује везе својих држављана, иначе службеника у врху мисије Еулекса, са илегалним структурама на Косову и Метохији.

Француска испитује везе својих држављана са илегалним структурама на Космету

Како „Блиц“ сазнаје у Приштини, посебно интересовање влада за контакте које одржава Ромуал Пишард, политички саветник шефа мисије Еулекс са појединцима из косовске власти, који су уједно и чланови албанске обавештајне службе – ШИК.

Окидач за истрагу рада и веза службеника Еулекса јесте недавна мистериозна смрт у Немачкој сведока Агима Зогаја – за кога је био задужен Еулекс – у процесу против посланика Скупштине Косова Фатмира Љимаја.

Како каже „Блицов“ добро упућени извор, Ромуал Пишард је блиско повезан са Кадријем Весељијем, чланом Председништва Скупштине Косова, Џавидом Хаљитијем, потпредседником Скупштине и Шаипом Мујом, саветником Хашима Тачија.

Извор „Блица“ тврди да су сва тројица високорангирани у албанској илегалној обавештајној служби ШИК, тако да су практично и формална и неформална власт на Косову и Метохији.

Имена ових функционера – Весељија и Хаљитија – постала су позната и изван косовске јавности, када их је известилац Савета Европе Дик Марти у свом извештају навео као одговорне за отмице Срба и неалбанаца и за организовање трговине људским органима.

Извор: Блиц


Напиши коментар