Зашто пропадамо


Новине пишу како је нпр. у протеклих десетак година само због алавог обрачунавања ПДВ-а угашено 13.000 предузећа
Новине пишу како је нпр. у протеклих десетак година само због алавог обрачунавања ПДВ-а угашено 13.000 предузећа

Живимо у временима кад је важнија вијест да је једна певаљка у наступу зависти одгризла другој (певаљки) нос или уво од информације да је због погрешне политике стотине хиљада људи остало без посла, да су силне фамилије бачене на улицу, међу просјаке.

Новине додуше пишу како је нпр. у протеклих десетак година само због алавог обрачунавања ПДВ-а угашено 13.000 предузећа, али се не именује конкретни кривац за такав злочин и катастрофу.

Народу чак није јасно објашњено у чему се крије грешка власти, односно каква је то будалаштина оставила без посла и хљеба толике људе. Све се умата у квазиучене фразе, у небулозне језичне каламбуре, што и не служе ничему другом до да камуфлирају истину и да кривца сакрију од казне.

Кад би се, рецимо, у нормалном животу међу тзв. обичним свијетом могло десити да један човјек прода другом човјеку неку ствар и да му овај други то не плати, али да први одмах мора држави платити порез јер ако то не учини, онда (тај први) чини кривично дјело, док онај други што је узео робу не одговара низашто нити га, као лопова, тјера држава која је у читаво то замешатељство себе одмах уградила?! И сад премијер, притиснут развојем догађаја, каже како је он ипак, након неколико година, хитро и брзо покренуо акцију да се прекине с том праксом, која је уништила добар дио привреде за коју је он, иначе, лично задужен!

Има ли спаса од ужаса и је ли једино рјешење нада да ће такви изгубити на изборима те више неће бити штеточине које распродају (туђу) очевину, земљу утјерују у дугове, а рају у провалију? Лако би било да је таквих стручњака за деструкцију економије неколицина и да су распоређени на свега неколико (додуше министарских Г17) мјеста, али нажалост, пракса и њени поразни резултати показују нешто много теже од неспособности, крађе или незнања. Да није у питању, старинским језиком речено, саботажа, те се ова земља намјерно упропаштава? Другог, а сувислог објашњења нема.

Аутор: Горан Бабић
Извор: Блиц


Напиши коментар