Зукорлић отворено прети полицији

Муфтија Зукорлић користи слабости српског режима за ратоборну реторику
Муфтија Зукорлић користи слабости српског режима за ратоборну реторику

Бошњаци у Санџаку и Албанци из Прешева притискају Србију због Косова и Метохије

Непризнато Бошњачко национално веће, блиско муфтији Муамеру Зукорлићу, поручује да ће наставити са бојкотом предстојећег пописа становништва, делити и лепити плакате са том поруком, али и да ће се обрачунати с полицијом!

Наоштрили се

Како се наводи у њиховом саопштењу, издатом поводом хапшења и пуштања четворице активиста који нису имали лична документа, они ће организовати велике групе људи који ће пропагирати бојкот пописа становништва!

„БНВ ће формирати веће групе активиста које ће делити штампани материјал са позивом на бојкот и које ће се у случају реакције супротставити полицији“, пише у саопштењу. Њихове поступке подржао је Мешихат Исламске заједнице у Србији, којим руководи Зукорлић. Како су казали, „у циљу успеха те акције (бојкота пописа) ставиће на располагање све капацитете масовне комуникације“.

Осим Бошњака из Санџака, на отворен бојкот пописа становништва позивају и Албанци с југа Србије. Индикативно је да се то дешава баш када је и ситуација на Космету веома нестабилна, а није непознаница да су Зукорлић, али и локални политичари из Прешева, Бујановца и Медвеђе, заговорници сепаратизма.

У Републичком јавном тужилаштву кажу да ће анализирати саопштење БНВ и Зукорлића и утврдити да ли ту има елемената кривичног дела.

Директор полиције Милорад Вељовић каже за Курир да такав говор Зукорлића и његов следбеника није примерен.

Полицијо, хапси!
– Полиција неће дозволити да се остваре било какве претње. Верујем да у Санџаку неће бити неких већих проблема – рекао је он.

Нико није угрожавао активисте БНВ

Новопазарска полиција, која је пре два дана привела четворицу активиста БНВ који су лепили плакате с позивом на бојкот пописа, није се према њима опходила непријатно, а разлог привођења био је то што нису имали лична документа. Како сазнајемо, они су, после утврђивања идентитета, одмах пуштени кућама.

Занемели

Мелвуд Дудић, председник БНВ, није желео да коментарише најављену акцију БНВ, пребацујући лоптицу на Самира Тандира, председника Извршног одбора. И Тандир је одбио да одговори на питање Курира како ће се супротставити полицији и да ли је реч о отвореној претњи.

Autor: Јелена Велиновић
Извор: Курир

Напиши коментар