Ликвидирати Путина и његову империју!


У духу америчке политике, ко ти се не свиђа убијај
У духу америчке политике, ко ти се не свиђа убијај

Вероватни председнички кандидат Републиканске партије Мит Ромни обећао „век Америке“ и њену власт на целој планети, а ко се супротстави, попут Владимира Путина – треба га ликвидирати

Само четири дана после најаве руског лидера Владимира Путина, од 3. октобра, да његова земља отпочиње стварање велике интеграције од Владивостока до Лисабона (Евроазијске уније), из Америке су стигли опасни претећи тонови. Овог пута не из уста аналитичара и коментатора, већ од главних претендената за следећег шефа Беле куће, какав је Мит Ромни, највероватнији кандидат републиканаца на председничким изборима.

Сасвим разумљиво, у држави која се налази на рубу економског суноврата и где милиони гладних, обесправљених и незаштићених тумарају у потрази за било каквом, макар и лажном надом, политички надрилекари проналазе простор за акцију. Ствар је, међутим, утолико озбиљнија што иза таквих фигура сада стоје највеће америчке политичке партије, каква је Републиканска, дајући институционални легитимитет лажним месијама и њиховим позивима на нове ратове.

Извор: Печат


Напиши коментар