САД, Велика Британија и Француска су мафијашке државе


Нафта и ништа друго мотив је убиства Гадафија, сматра аргентински економиста Салбухи
Нафта и ништа друго мотив је убиства Гадафија, сматра аргентински економиста Салбухи

Аргентински економиста Адриан Салбухи жестоко ја напао вође западних земаља због убиства Моамера Гадафија и назвао их је мафијашима и терористима највишег ранга.
Сматра како је убиство било јасна порука свима у свету и да се оно не тиче само Либије.

– Видели сте како се америчка државна секретарка Хилари Клинтон изразила врло јасно. „Дошли смо, видели, и он је умро“, па је почела да се смеје. То је порука целом свету о томе како нови светски поредак заиста функционише – казао је Салбуцхи и додао да када западне вође одлуче да промене режим то се догађа уз насиље.

Прво нападну земљу тако да је назову „неваљалом државом“, па подржавају локалне терористе и називају их борцима за слободу, тада међу цивиле донесу смрт и разарање и то назову санкцијама УН-а. Тада рашире лажи и назову их мишљењем међународне заједнице. Потом направе инвазију у држави па је „ослободе“ да украду нафту и то назову страним инвестицијама и реконструкцијом – објаснио је Салбухи.

Аргентинац сматра како ће се у Либији поновити „ирачки“ сценарио након пада Садама Хусеина, а можда ће бити и горе. Сматра да је један од разлога напада на Гадафијеву државу и што је он убијен тај што је желео да уведе златни динар као златну валуту која је врло лако могла да постане најважнија валута барем у Северној Африци и на нафтном тржишту.
Додао је како не треба заборавити да Либија има девете по количини резерве нафте у свету и највише резерви у целој Африци па му то „смрди“ на нафту и похлепу западних компанија, каже Салбухи те додаје како то користе како би оправдали чињеницу да подржавају највероватније највеће терористе који владају САД-ом, Француском и Великом Британијом.
– Ми такође имамо мафијаше и терористе највишег реда који управљају тим државама и бољим делом света – рекао је Салбухи и додаје како САД, Француску, Велику Британију и НАТО треба сматрати одговорнима за секташко насиље које би могло да се догоди у Либији.
– У свакој земљи, па тако и у Либији, увек постоји око половина становништва која је против актуалне владе – каже Салбухи и пита да ли би требали напасти и Грчку због њихових несугласица.

Најављује како је инвазија у Либији само почетак и да на опрезу сада треба да буду најпре Сирија и Иран, а потом и Венецуела, Боливија и Еквадор.
– То је тип демокрације коју САД, Француска и Велика Британија желе за цели свет – каже Салбухи.


Напиши коментар