Сви на барикаде


Сви истински Срби и људи добре воље позивају се да помогну присуством и подршком својој браћи на барикадама на КиМ
Сви истински Срби и људи добре воље позивају се да помогну присуством и подршком својој браћи на барикадама на КиМ

На друштвеним мрежама „Фејсбук“ и „Твитер“ ових дана појавили су се позиви за окупљање и организовани одлазак грађана из свих већих градова у Србији на север Космета у суботу, 29. октобра, како би подржали народу на барикадама.

Како у пише у саопштењу, „сви истински Срби и људи добре воље позивају се да помогну присуством и подршком својој браћи на барикадама на КиМ и да им се тако покаже да их Србија није заборавила, нити да ће их препустити судбини“.

Осим подршке народу који већ три месеца брани своје право на живот и опстанак на Космету, на барикадама ће бити приказан и филм „Тежина ланаца“ редитеља Бориса Малагурског, документарно остварење које на упечатљив и потресан начин приказује распад СФРЈ, а који је приказан у готово целом свету, али не и у Србији.

Борис Малагурски за „Правду“ потврђује да ће његов филм бити приказан на барикадама у суботу увече и каже да му је велика част што ће тако имати прилике да народу на северу Космета да подршку.

– Мирним путем, достојанствено и уз приказивање „Тежине ланаца“, показаћемо да смо уз свој народ, уз своју браћу, страдалнике са барикада који својим телима бране Србију и српство. Народ из свих већих градова, који ће у суботу кренути пут севера КиМ, иде чистог срца и једина бојазан је да ли ће нас наша полиција пустити да уђемо на Космет, али верујемо да ће и код њих разум и срце победити – каже Малагурски.

Аутор: С. Миловановић
Извор: Правда


Напиши коментар