Двери: Спремамо Србију за Европу после ЕУ


Двери сматрају да улазак Србије у ЕУ више није тема.
Двери сматрају да улазак Србије у ЕУ више није тема.

Од интервјуа Владана Глишића за Курир који је трајао више од сат времена новинари су, из нама непознатих разлога, успели да извуку оно што није изговорено: да Двери спремају Србију за Европу – индиректно намећући читаоцима закључак како су ето и Двери, као најпознатији евроскептични политички покрет у овом делу Европе, напрасно постали склони уласку Србије у ЕУ.

То је груба новинарска манипулација, због које смо дужни да до детаља појаснимо наш став о ЕУ који је;

1.    одговоран према постојању политичке чињенице данашње ЕУ према којој морамо имати јасан став,
2.    критичан према уласку Србије у ЕУ по сваку националну цену и
3.    отворен за друге интеграције које се рађају у овом часу на другим странама света.

Суштински наслов у Куриру би могао остати исти, уз мали додатак: Спремамо Србију за Европу – после распада ЕУ. Или – спремамо Србију за Европу нација.

Као што смо пре четири године покренули прву јавну расправу у Србији ЗА И ПРОТИВ ЕУ, тако сада први говоримо о томе да ЕУ више није тема већ је тема Србија и како преживети наредних година у којима сигурно нећемо постати члан ЕУ, а отварамо и тему Европе после ЕУ која само што се није распала као еврозона и унија уопште. Време ради за деголовску визију Европе нација и широм садашње Европе расте такво расположење. Већина европских народа се враћа себи: својој нацији, привреди, идентитету, држави… Двери су, у том смислу, данас у Србији једина аутентично европска појава, јер су једине на трагу овог политичког става о Европи после ЕУ.

Понављамо овим поводом и наш познати став да Запад није једина страна света, већ да постоје још три, и да Двери неодступно сматрају да и ЕУ и НАТО имају алтернативу и да стратешки партнер Србије на првом месту мора бити Руска Федерација.

У наставку доносимо комплетну анализу Владана Глишића.

ЕУ више није тема

Нови народни договор са којим Двери већ месецима обилазе Србију јасно говори о ставу нашег покрета према ЕУ и месту Србије у Европи. За Двери је Србија пре свега и не постоји никаква интеграција, па ни ЕУ, која би нам била испред Србије. С друге стране, кроз све остале теме Двери ЕУ посматрају само као део Евроатлантске империје која је Српске земље на Балкану окупирала а Србију увела у статус колоније и протектората Брисела и Вашингтона. Као озбиљни и одговорни људи још пре четири године покренули смо критички однос према уласку Србије у ЕУ на основу аргумената и исто тако оправдане визије успешне Србије ван Европске Уније.

Двери сматрају да улазак Србије у ЕУ више није тема. Режимски политичари сами и са горчином у гласу морају да признају како су их „пријатељи из ЕУ“ оставили на цедилу и да у најбољем случају могу очекивати да ће Србија имати шансе да уђе у ЕУ тек око 2020. године.

Поставља се логично питање: шта Србија треба да ради до тог датума? Да ли да и даље испуњава све уцене и услове које добија из Брисела и Вашингтона и тако уништава себе до краја? Или је време да се огласи пропаст политике „ЕУ нема алтернативу“ која преведена на српски гласи „ова политичка елита (режимска и добрим делом опозициона) без подршке из ЕУ не може да влада Србијом те тако ЕУ за њих нема алтернативу“.

Доста више лажи

Србија има једанаестогодишње искуство са политиком безалтернативног пута у ЕУ која је за последицу имала: пљачкашке приватизације, пораст корупције, уништавање домаће производње, корумпирање политичара који су сви били на власти са благословом Брисела и Вашингтона, отимање Косова и Метохије од Србије, одвајање Црне Горе од Србије, пораст исламског екстремизма, сепаратистички Статут Војводине и покретање сепаратистичких процеса не само у северној Србији већ у свим крајевима Србије кроз тзв. регионализацију, осиромашење свих слојева српског друштва, лишавање националних и свих других права Срба у осталим бившим југословенским републикама, разбијање безбедносних структура и њихову окупацију од страних обавештајних служби, скоро потпуно уништавање Српске војске, безобзирно, бескрупулозно и безобразно понашање страних амбасадора, страних банака и страних корпорација према српским грађанима, привреди и институцијама, дивљање домаћих тајкуна који су ван сваке контроле пошто су додатно поткупили политичаре позиције и опозиције, убрзано пражњење Србије услед демографске катастрофе, највеће задуживање државе и грађана које је Србија доживела у новијој историји… – све ово је резултат политике „ЕУ нема алтернативу“ коју већ 11 година у Србији води свака влада, а само је последња влада имала довољно дрскости и глупости да је преточи у овај идиотски слоган!

Дакле, Двери сматрају да више нико у Србији нема права да нас замајава са причама о ЕУ и да на основу таквих лажи и обећања пљачка цео народ, а успут Бриселу продаје све народне интересе и државну будућност како би још мало остао на власти и наставио да пљачка. Али, ако више нема шта да се прича о ЕУ, јер она нема никакву будућност, има пуно места да се прича о одговорности сваке врсте (политичкој, кривичној и имовинско-правној) оних који су 11 година водили Србију у ЕУ тако што су упропастили и народ и државу а од Брисела нису добили ништа сем новца за своје џепове и стране „експерте“.

Србија нема алтернативу, а ЕУ нема будућност

С овим у вези, када будемо у позицији извршићемо ревизију свих договора које су представници Брисела и Вашингтона који се лажно представљају као домаћи политичари (било да су у власти или опозицији) уговорили у претходних 11 година. Сматрамо такође да сви они који су учинили штетне договоре по српски народ и државу треба да сносе одговорност. Онда када све подвргнемо ревизији (као и у случају криминалних приватизација) можемо да поново и из почетка отпочнемо дијалог са Европском Унијом, али овог пута нас треба да представљају наши а не њихови представници.

И овог пута исто тако треба да преговарамо и са свим другим интеграцијама које се данас појављују – на првом месту мислимо на разне облике евроазијских интеграција, било да су то економско-безбедносне (ШОС) или међународно-безбедносне (ОДКБ) или неке потпуно нове које ће се у међувремену појавити, попут од руског премијера Путина најављене Евроазијске Уније.

Двери ће наравно увек пре бити за оне интеграције у којима се налази Русија и земље које нас никада нису бомбардовале и окупирале него за оне интеграције у којима су земље агресори на Србију. Ипак, пошто нам је Србија пре свега онда и у свим другим интеграцијама Двери ће заступати искључиво само српски интерес и  неће се понашати онако како су радили они који кажу да „ЕУ нема алтернативу“ у односу на своје газде претходних 11 година.

Дакле, у духу Двери су следећи јасни ставови према ЕУ:
●    Само Србија нема алтернативу док ЕУ нема будућност;
●    Извршићемо потпуну ревизију свих до сада преузетих уговора и обавеза које су политичари садашње власти и опозиције уговорили са Бриселом и Вашингтоном у претходних 11 година;
●    Србија има право и обавезу да  отпочне преговоре и са другим глобалним интеграцијама (при чему Двери сматрају да је укључење у интеграције у којима је Русија наш приоритет);
●    у свим тим преговорима и интегративним процесима представници Србије морају искључиво заступати само српски интерес.

Извор: dverisrpske.com


Напиши коментар