Хортијевци на словеначкој телевизији


Ови нацисти у Србији делују под патронатом покрета 64 жупаније који је у последње време правио проблеме у Темерину
Ови нацисти у Србији делују под патронатом покрета 64 жупаније који је у последње време правио проблеме у Темерину

У недељу увече 16. октобра на другом програму словеначке националне телевизије у 21.15ч приказана је емисија „Романтично насиље – мађарски национални рок“.

Током 70-минутне емисије, која није преношена преко Интернета због ауторских права (страна продукција), словеначка јавност је видела репортажу о бројним младим поклоницима бенда „Романтично насиље“ који је јула ове године свирао у Кањижи на „Фестивалу уједињене мађарске омладине у јужном крају“.

Поклоници тог бенда у емисији отворено позивају на оружје, заговарају обнову „велике Мађарске“ на територијама данашње Србије, Румуније и Словачке. Приказан је и протест испред српске амбасаде у Будимпешти и помињана авенија и мост који треба да понесу име Миклоша Хортија, регента Мађарске који је у прошлом веку окупирао неколико европских земаља и починио геноцид над неколико европских народа.

Како поменута ТВ емисија вероватно неће бити емитована у Србији због неписаног правила да се прећуткује делатност мађарских неонациста, дужност нам је пред жртвама Хортијевог режима да још једном упозоримо да повампирени мађарски нацизам угрожава европски мир будући да нарастајућа плима мађарског ревизионизма тежи да оствари етнички чисту „велику Мађарску“.

Аутор: Александар Вељић
Извор: vaseljenska.com


Напиши коментар